Nagy a tét az esti pólómeccseken, a túlórázás sem kizárt

FINA2017, Vizes VB, Magyar Olasz vízilabda
Vágólapra másolva!
Péntek este eldől, hányadik helyen jut tovább a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokság B csoportjából. Az úgynevezett szétlövés sem teljesen kizárt.
Vágólapra másolva!

Miután 9-9-es döntetlent játszottunk szerdán az olaszokkal, nagy tétje van a franciák elleni csoportmeccsnek, a kötelező győzelem mellett azonban nagyon kell figyelnünk arra is, mire mennek az olaszok a ausztrálokkal.

Nekünk nem elég hozni a kötelezőt Franciaország ellen. Ha az olaszok is nyernek, akkor a csoportharmadik ellen elért eredmény rangsorol majd, ami ebben az esetben az ausztrálok elleni végeredmény lesz.

Mi 13-3-ra vertük Ausztráliát, így tíz gólnál nagyobb különbségű vagy tízgólos, de 13-nál több lőtt góllal elért olasz siker a mi csoportmásodik helyünket jelentené.

Mindenre oda kell figyelnie Märcz Tamáséknak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ha az olaszok szintén 13-3-ra végeznek, akkor a franciák elleni eredmények döntenek, az olaszok 18-9-re nyertek, így jó lenne ezt felülmúlni.

Ha mi 18-9-re nyerünk és az olaszok 21.30-kor kezdődő meccse 13-3-as olasz sikert hoz, akkor még péntek este szétlövés döntene a magyar és az olasz csapat között, azaz ötméteresekkel kellene eldöntetni a csoportelsőség kérdését.

A sorrend azért sem mindegy, mert a csoportgyőztesre a Spanyolország-Oroszország meccs győztese vár a legjobb nyolc között, míg a csoportmásodik Horvátországgal akad majd össze, amennyiben bejut a legjobb nyolc közé az A csoport harmadikja ellen.