Southgate: Még nem tartozunk a top négybe

FIFA World Cup 2018 / match for third place / Belgium-England 2-0. FIFA PLAYER Sports Sports 18 Jersey Database National team WM2018 National player XXI CHAMPIONSHIP TOURNAMENT Copa do Mundo third place match RUS Russia FOOTBALL Football Tournament Footba
Team photo, team, team, team photo England, player after game end, disappointment, frustrated, disappointed, frustratedriert, dejected, action. Belgium (BEL) - ENGLAND (ENG) 2-0, match 63, match for 3rd place, on 07/14/2018 in Saint Petersburg, Arena Saint Petersburg, Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, a világbajnokságon negyedik helyen végző angol szövetségi kapitány nemcsak a legelegánsabb edző díjára pályázhat, de a legsportszerűbbnek járó elismerésre is.
Vágólapra másolva!

Nincs annál könnyebb, mint ledobni a láncot és sületlenségeket beszélni, miután egy szövetségi kapitány előzetesen nem sokra taksált csapata negyedik lesz egy labdarúgó-világbajnokságon. Biztos vannak ilyen szakvezetők is, de Gareth Southgate, az angol válogatott kapitánya nem ilyen fickó.

– mondta a mellényét és nyakkendőjét megigazítva Southgate a belgák ellen 2-0-ra elveszített bronzmérkőzés után a BBC-nek nyilatkozva.

A képen az angol válogatott és nem a világ negyedik legjobb csapata látható Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

"Büszkék lehetünk magunkra! A legjobb csapatokkal szemben ugyan még alulmaradtunk, de ez így is csodálatos élmény volt. Ennél többre nem is vágyhattam a játékosaimtól. Három nappal ezelőtt még húsz percre voltunk a vb-döntőtől, ez messze több volt, amit elvárhattunk magunktól" – hozzátéve, hogy mindezt a játékosainak is elmondta.

Meglátása szerint még van hová fejlődniük, de mint csapat így is nagyon sokat léptek előre az elmúlt négy hétben, a megszerzett tapasztalat pedig mindenki számára csak haszonnal jár a jövőben.

"Tanulniuk kell a vereségekből és a győzelmekből is, és előre kell tekintenünk a jövőbe.

tudjuk, hogy ehhez folyamatosan fejlődnünk kell."

Erre, ahogy azt Southgate is megjegyezte, remek alkalmat kínál majd a Svájc, illetve az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzés, nem is beszélve a Spanyolország és Horvátország elleni megmérettetésekről a Nemzetek Ligájában.