Nem akar szembenézni a valósággal a brazil kapitány

Brazília - Costa Rica, FIFA, foci vb 2018
Neymar (balra) és Philippe Coutinho (jobbra) a brazil csapat két gólszerzője
Vágólapra másolva!
Coutinho és Neymar utolsó percekben szerzett góljával Brazília 2–0-ra győzött Costa Rica ellen a világbajnokság csoportkörének második fordulójában. A mérkőzés után a két szövetségi kapitány, Tite és Óscar Ramírez értékelte a látottakat a szentpétervári Kresztovszkij Stadion sajtótermében, ahol az Origo is jelen volt.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk jelenti Szentpétervárról.

Elsőként Costa Rica kapitánya, Óscar Ramírez lépett a terembe, aki azonnal kijátszotta a közhely-kártyát: „91 percig jól menedzseltük a meccset, megnehezítettük a dolgukat. A második félidőben voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtuk kihasználni ezeket (Costa Rica egyszer lőtt kapura a második félidőben, az sem talált kaput – a szerk). Kemény meccs volt, jól védekeztünk, sajnos nem elég jól. Taktikáról nem beszélnék, mert a válogatott meccsek mások, a szövetségi kapitányoknak nincs annyi idejük felkészíteni a csapatukat, mint a klubedzőknek. Hogy a végére elfáradtunk volna? Nem hiszem, Costa Rica mindig is erős volt fizikálisan. Ne felejtsük el, hogy a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfél, amelynek kiváló játékosai vannak" – mondta a kapitány.

Ramírezt Neymarról is kérdezték, akit egész meccsen faragtak a játékosai, de szerinte „a fair play szellemében", szabályos keretek között léptek fel ellene.

Coutinho és Neymar góljaival győzött Brazília Forrás: AFP/Christophe Simon

Tite alaposan megvárakoztatta az újságírókat, de legalább nem egyedül jött, hozta magával a meccs legjobbjának választott Coutinhót is. „Kemény meccs volt, olyan, amilyenre számítottunk. Szenvedéllyel játszottunk, az első perctől az utolsóig nagyot küzdöttünk, megérdemeltük a győzelmet. A meccs legjobbja címnek természetesen örülök, de annak még inkább, hogy megnyertük a meccset" – nyilatkozta a Barcelona középpályása.

„Ami az első félidőben történt, felbosszantott minket, de aztán a szünet után csodálatosan futballoztunk. Neymar három és fél hónapig sérült volt, most végigjátszotta a meccset. Ő is csak ember. Még időre van szüksége ahhoz, hogy felnőjön az elvárásokhoz, de addig is van körülötte egy erős és egységes csapat. Nem lehet egy ember nyakába zúdítani mindent. – mondta Tite, akit a meg nem adott tizenegyesről is kérdeztek. – A brazil válogatottnak nincs szüksége segítségre ahhoz, hogy nyerni tudjon."

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Japán 3 2 1 0 4-3 1 6
GY
V
GY
2.
Németország 3 1 1 1 6-5 1 4
V
D
GY
3.
Spanyolország 3 1 1 1 9-3 6 4
GY
D
V
4.
Costa Rica 3 1 2 0 3-11 -8 3
V
GY
V