Bede Ferenc: A bírónak szerencséje, hogy a brazilok nyertek

fbl Horizontal
Brazil's forward Neymar (bottom) demands a penalty for Costa Rica during the Russia 2018 World Cup Group E football match between Brazil and Costa Rica at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on June 22, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatott Philippe Coutinho és Neymar hajrában szerzett találataival kétgólos győzelmet aratott Costa Rica ellen. A találkozón főszerepet kapott a videobíró technológia is, ugyanis döntetlennél a holland játékvezető büntetőt ítélt a braziloknak, majd némi videózás után visszavonta azt. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint a mérkőzést dirigáló Bjorn Kuipers tévesen ítélt tizenegyest, bár a holland védelmében elmondta, hogy elsőre szabálytalannak tűnt, ahogy Neymart földre vitték.
Vágólapra másolva!
BEDE BLOG Forrás: Origo

A 79. percben a Costa Rica-i Giancarlo Gonzalez próbálta szerelni a brazil Neymart, úgy hogy kicsit a kezét is bevetette. A holland Bjorn Kuipers játékvezető először tizenegyest ítélet, azonban néhány másodperc múlva rászóltak a fülére és némi videózást követően visszavonta az ítéletet.

„Neymar eltolta a labdát a Costa Rica-i mellett, aki utána a hasához nyúlt. Élőben úgy látszott, hogy ezzel visszatartotta és ezért esett hátra.

A Costa Rica-i nem tartotta vissza Neymart, ha viszont meghúzta volna a mezét, akkor előrefelé kellett volna esnie. Azzal, hogy visszavonta a büntetőt, jó döntés született, bár szerencséje, hogy Brazília megnyerte a mérkőzést" – mondta Bede Ferenc, az Origo szakértője.