Társoldalunk:

Harry Kane vezette győzelemre Angliát

2018.06.18. 21:58

Az angol labdarúgó-válogatott is megkezdte szereplését a focivébén, Gareth Southgate csapata Tunézia ellen debütált. Az afrikai ország alaposan megnehezítette Harry Kane-ék dolgát, a Tottenham csatára azonban két gólt szerzett, amelyből a második a 91. percben győztesnek bizonyult. Élő közvetítésünket itt olvashatja.

Az angolok szövetségi kapitánya roppant fiatal kezdőnek szavazott bizalmat, a játékosoknak összesen

248 válogatottsága volt a mérkőzésig, a csapat átlagéletkora pedig 26 év, 16 nap volt.  

A szigetországiak alaposan bekezdtek, Lingard már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, a tunéziai kapus, Hassen azonban bravúrral hárított. Nem sokkal később Sterling juttathatta volna előnybe a háromoroszlánosokat, de ziccerben luftot rúgott.

A 11. percben viszont már semmi és senki nem mentette meg Tunéziát, Young szögletét Stones fejelte rá, amit még hatalmas bravúrral Hassan védett, a kipattanót viszont Harry Kane kíméletlenül bevágta.

A folytatásban is fölényben futballoztak az angolok, Tunézia erejét felemésztette a védekezés, az afrikai támadások nem hordoztak magukban veszélyt. A 26. percben azért akadt egy lehetőségük, de ahhoz is angol segítség kellett, Maguire könnyelműsködött saját tizenhatosának előterében és vesztett labdát, Sassi lövése azonban mellészállt.

A 33. minutumban aztán gyakorlatilag a semmiből 11-est kaptak a tunéziaiak, egy beadás után Walker kitette a könyökét, Fakhereedine Ben Youssef összerogyott, a bíró pedig büntetőt ítélt. Bár Pickford érezte az irányt Sassi lövésénél, csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem.

A félidő hajráját megnyomta Southgate csapata, de vagy egy becsúszó láb vagy a kapufa hárított, így a szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

Jogos volt a tunéziai öröm, az afrikaiak alaposan megnehezítették Anglia dolgátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Akik arra számítottak, hogy a második játékrészben Anglia nekiugrik a tunéziaiaknak, csalódniuk kellett. A 70. percig gyakorlatilag helyzetet sem tudtak kidolgozni, említésre való esemény nem történt. Akkor Trippier próbálkozott szabadrúgásból, de az a kísérlet is mellészállt.

Southgate cserékkel próbált frissíteni csapatán, de sem Rashford, sem Loftus-Cheek beküldése nem változtatott drasztikusan az angolok játékán.

Tunézia okosan játszott az idővel, hősiesen védekezett, a csattanó azonban még hátra volt: Kane a 91. percben ugyancsak egy szöglet után, megszerezte második gólját is, győzelemre vezetve ezzel csapatát.