Népharag zúdult az amerikai legendára, amiért Mexikónak drukkol

Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT
Leon´s new footballer, Landon Donovan of the US, poses with the team´s jersey during his official presentation at the Nou Camp stadium on January 15, 2018, in Leon, Guanajuato state, Mexico. / AFP PHOTO / GUSTAVO BECERRA
Vágólapra másolva!
Az amerikai labdarúgó-válogatott korábbi támadója, Landon Donovan nem kis botrányt kavart hazájában, amikor egy reklámfilmben arra buzdította honfitársait, hogy a 2018-as világbajnokságon drukkoljanak Mexikónak. Több egykori játékostársa is kiakadt, volt olyan is, aki igencsak drasztikusan fogalmazott.
Vágólapra másolva!

Donovan 259 mérkőzésen lépett pályára a Los Angeles Galaxy színeiben, majd 2016-ban (másodszor is) visszavonult. 2018 januárjában aztán reaktiválta magát, és a mexikói León csapatához igazolt. Most pedig arra próbálja ösztönözni az amerikai népet egy Wells Fargo-reklám keretében, hogy mivel az USA-nak nem lehet drukkolni, buzdítsák Mexikót.

Arra ő sem számított, hogy ezzel a népharag kereszttüzébe kerül. Korábbi válogatottbeli társai a különböző közösségi oldalakon szálltak bele az amerikai nemzeti csapat társgólrekorderébe.

A már visszavonult Taylor Twellman egyenesen odáig ment, hogy kijelentette: inkább levágná a lábujját, minthogy a nagy rivális Mexikónak drukkoljon. A kolumbiai Sebastian Salazar is arra kérte az amerikai állampolgárokat, hogy ne szimpatizáljanak a mexikóiakkal, mert hát az mégis hogy nézne ki. Cobi Jones sem fogta vissza magát:

Donovan megpróbálkozott az önvédelemmel Twitteren, de akkora mennyiségű kritika zúdult rá (hazaárulózás, zsoldosozás, stb.), hogy inkább annyiban hagyta az egészet. Majd lecseng ez is.