A német sajtó nem kímélte a címvédőt a vereséget követően

fbl Horizontal
Joachim Löw végül csak vakarózhatott
Vágólapra másolva!
Hatalmas csalódásként és címvédőhöz méltatlan teljesítményként értékelte a német sajtó a válogatott vereséggel végződött vasárnapi bemutatkozó mérkőzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Mexikótól elszenvedett 1-0-s kudarcról a legnagyobb német lap, a Bild az első oldalán Joachim Löw szövetségi kapitánynak címezve azt írta, hogy „Jogi, ez a vb bojkottja volt!”.

Joachim Löw végül csak vakarózhatott Forrás: AFP/Yuri Cortez

„Látta valaki valahol a világbajnokainkat? Moszkvában a pályán mindenesetre nem voltak” - írta a Bild kommentátora, kiemelve, hogy a Nationalelf védelme évek óta a legrosszabb formáját mutatta, a csatárok „láthatatlanok voltak, a középpályások pedig csak nézték a meccset. Az egyetlen vigasz, hogy legutóbb az 1982-es vb-n veszítettük el az első mérkőzést, Algéria ellen, de végül mégis bejutottunk a döntőbe”.

A lap szerint Joachim Löwnek ebben a helyzetben egy egészen új csapatot kell építenie, a kapitány Manuel Neuer, és a vasárnap csereként beállt, robbanékony Marco Reus köré szervezve. A következő, Svédország elleni szombati mérkőzés „már a túlélésről szól”, mert „még egy vereség, és kiesünk, és véget ér a buli, mielőtt igazán elkezdődött volna” - tette hozzá az újság.

Svédországot és Dél-Koreát le kell győzni, és legalább a csoport második helyét el kell érni, bár akkor valószínűleg Brazíliával kell megmérkőzni a nyolcaddöntőben - taglalják.

A Süddeutsche Zeitung című lap rámutatott, hogy Németország a Mexikótól elszenvedett vereség miatt Brazíliával kerülhet szembe a csoportmérkőzések után. „Bőven van ok az aggodalomra” - jegyezte meg a müncheni lap.

Nem erre készültek Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemelte, hogy a mexikói csapat a válogatott valamennyi hiányosságára rámutatott.

„Öntelt, nehézkes és szinte kissé buta is: a német csapat megérdemelten maradt alul Mexikóval szemben, és így már az a forgatókönyv sem elképzelhetetlen, hogy a csoportkörben kiesik” - írta hírportálján a Die Zeit című hetilap.

„Németország lejáratta magát”, a Nationalelf „teljes egészében csalódást okozott, főleg a középpályán volt borzasztó” - írta a Die Welt című lap.