Nincs pánik a rengeteget hibázó németeknél

Russia World Cup Germany - Mexico football soccer FIFA
5538515 17.06.2018 Germany's head coach Joachim Loew reacts during the World Cup Group F soccer match between Germany and Mexico at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia, June 17, 2018. Anton Denisov / Sputnik
Vágólapra másolva!
A címvédő német válogatott óriási meglepetésre 1-0-ra kikapott Mexikótól a 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulójában. A meccs után Joachim Löw és Juan Carlos Osorio szövetségi kapitány értékelt a Luzsnyiki Stadion sajtótermében. Az Origo is jelen volt a sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk jelenti Moszkvából.

A vereség ellenére Löw mosolygósan lépett az újságírók elé. „Csalódott vagyok - ismerte el azonnal. Sosem jó elveszíteni az első meccset. Nem egyszerű a helyzetünk. Mindig nyerni akarunk, de ez egy olyan szituáció, amit el kell fogadnunk. Az első félidőben rosszul játszottunk. Sebezhetőek voltunk. Nem tudtunk irányítani, rengeteg labdát elveszítettünk, területeket engedtünk nekik a kontrákhoz. A második félidőben jobban letámadtunk, de annyira leszűkítették a területeket, hogy nem lehetett feltörni őket. Sokszor az volt a probléma, hogy túl gyorsan akartuk befejezni a támadásokat."

Löwtől megkérdezték, hogy meglepte-e őket a mexikóiak játéka, és az, hogy mennyire jók egyénileg, de a német kapitány azt mondta, hogy felkészültek belőlük. „Van úgy, hogy a labda egyszerűen nem akar bemenni. A vereség ellenére nincs pánik."

Löwék nem tudtak mit kezdeni a mexikóiak védekezésével Forrás: Sputnik/Anton Denisov

„Hat hónapja tudjuk, hogy a németekkel játszunk, volt időnk felkészülni - kezdte az értékelést Osorio, a mexikói szövetségi kapitány. - Jól menedzseltük a meccset, a biztos védekezés, és az abból vezetett gyors kontrák tudatos elemek voltak. A leggyorsabb játékosaimat küldtem ma a pályára. Tegnap gyakoroltuk ezt a fajta játékot, a gólunkat is egy ilyen után lőttük. Bátran fociztunk, a szívünket is beletettük a meccsbe. A gól megszerzése után azon voltunk, hogy megakadályozzuk őket, hogy gyorsan egyenlítsenek. Mindvégig tartottuk magunkat a tervhez. A győzelmet a szurkolóinknak ajánljuk."

Osoriót már a svédek elleni meccsről is faggatták, amely akár a továbbjutásról is dönthet, de azontúl, hogy elismerte az eredményeiket, nem kívánt velük foglalkozni. „Most pihenünk, aztán játszunk egy kemény meccset Dél-Korea ellen, utána foglalkozunk a svédekkel - mondta, majd arról beszélt, hogy tehetséges futballistáik vannak, és a mexikói foci jövője biztosítva van.

Mexikó 1-0-ra verte a címvédőt Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

A győztes gólt szerző Hirving Lozano szerint a győzelem a csapatmunka eredménye volt. „Nagyon fontos győzelmet arattunk, az egész csapat nagyot küzdött. A kapitány azt mondta, hogy játszunk úgy, ahogy eddig is. A cserém szükséges volt. Nem ez a mexikói foci történelmének legnagyobb győzelme, de megvertük a címvédőt, ez felértékeli a dolgokat" - mondta a 22 éves játékos, aki arra a kérdésre, hogy ez volt-e eddigi karrierje legfontosabb gólja, igennel válaszolt.