Büntető szombat, avagy a tizenegyesek napja volt a szombati a focivébén

FIFA World Cup 2018 / Preliminary Round / France-Australia 2-1 FIFA PLAYER Sports Sports Jersey 18 Database National Team WM2018 CHAMPION XXI TOURNAMENT Copa do Mundo Russia RUS FOOTBALL football tournament footballer worldcup WORLD CUP Sp Soccer Internat
Antoine GRIEZMANN (FRA) is fouled by Joshua RISDON (AUS) in the box, after video assist, video card gives it a penalty, penalty kick, action, duels. Box scene. France (FRA) -Australia (AUS) 2-1, Preliminary Round, Group C, Game 5, on 16.06.2018 in Kazan, Kazan Arena. Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A szombati meccsdömpingben volt dolguk bőven a bíróknak, akik nem is spóroltak a tüdővel és fújták a sípot becsülettel. A derék sporttársak nem kevesebb, mint öt büntetőt ítéltek meg, bátran mondhatjuk, hogy példátlan volt a felhozatal. Éppen ezért érdemes is még egy pillantást vetni a történtekre.
Vágólapra másolva!

Kezdődött minden kora délután, amikor a favoritnak kikiáltott Franciaország az Ausztrália elleni mérkőzésen hosszas kínlódás után végre kiharcolt egy büntetőt, amit Antoine Griezmann küldött üdvözlendő hidegvérrel a helyére. Az Atlético Madrid szélsője maga harcolta ki a büntetőt, ami sporttörténelmi pillanat volt, hiszen soha korábban nem ítéltek még tizenegyest videózás után.

Négy perccel később jött az auszik válasza: Umtiti röplabdázása utána Mile Jedinak vágta a labdát a mészpontról Hugo Lloris kapujába.

Eddig minden papírforma, kettőből kettő. A hibátlan produkciót nyilván nem a foci történetének egyik legnagyobb játékosa, Lionel Messi fogja elrontani. De, jaj, mi történik itt!?

Szomorú történet ez, de nem szomorúbb, mint Christian Cueva sztorija. A peruiak remek támadója kiharcolt egy tizenegyest a meglehetősen silány dánok ellen - a gambiai játékvezető, Bassary Gassama videózás után látta jogosnak a büntetőpontra mutatni -, majd odaállt a labda mögé, és riadt tekintetével talán csak Robert Biaggiót kereste, mielőtt rútul a léc fölé küldte a labdát.

A nap záró mérkőzésére, az álomba szenderítő horvát-nigériai meccsre is jutott egy tizi. Ennek születési körülményeit nem tudjuk megmutatni - ennek még lesz jelentősége a későbbiekben -, de az biztos, hogy Luka Modric bevágta, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Zárásként pedig mi más is jöhetne, mint egy jóféle szavazás! Dobja ki a videobírót az ablakon, legyen ön a játékvezető, és mutasson a tizengyespontra, vagy nagyvonalúan intsen továbbot!

Szavazzon!

Ön szerint melyik tizenegyes volt jogos az öt közül?