Nem Neymar lesz a brazil kapitány a nyitómeccsen

Brazil v United States GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Waist Up Soccer Scoring USA Brazil STADIUM Massachusetts Photography SOCCER PLAYER Facial Expression Foxborough - Massachusetts Gillette Stadium International Team Soccer FRIENDLY MATCH 2015 Marcelo
FOXBORO, MA - SEPTEMBER 08: Marcelo #6 and Neymar #10 of Brazil react after Neymar scored a goal during an international friendly against the United States at Gillette Stadium on September 8, 2015 in Foxboro, Massachusetts. Billie Weiss/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Vasárnap, magyar idő szerint 20 órakor megkezdi vb-szereplését Brazília is. A pályán várhatóan ott lesz a sérüléséből felépült Neymar, a csapatkapitányi karszalagot azonban nem a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja viseli majd.
Vágólapra másolva!

A madridi sportlap, a Marca információi szerint a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite hű marad az elveihez és a világbajnokságra sem nevez ki állandó csapatkapitányt, hanem továbbra is rotálja a tisztséget a válogatott csillagai között. Így ezúttal, regnálása alatt második alkalommal, a Real Madrid védőjén, Marcelón lesz a karszalag.

A brazil válogatottban előbb-utóbb mindenkire rákerül a karszalag Forrás: AFP/2015 Getty Images/Billie Weiss

A brazil válogatottnál a kapitánykérdés a 2014-es brazíliai világbajnokságon éleződött ki, amikor a Chile ellen tizenegyesekkel megnyert nyolcaddöntő után Dunga leváltotta addigi kapitányát, Thiago Silvát, aki szerinte nem megfelelően viselkedett a feszült pillanatokban.

A Dungát váltó Tite pedig úgy döntött, hogy miután éppen elég nagy sztár van a válogatottban, nem jelöl ki állandó kapitányt, hanem meccsről meccsre más-más játékos vezetheti ki a csapatot a pályára. Így is tett: eddigi 21 meccsén soha nem volt kétszer egymás után ugyanaz a játékos a csk, és összesen 14-en élhettek a lehetőséggel.

A brazil válogatott csapatkapitányai Tite alatt: Dani Alves (négyszer), Miranda (háromszor), Neymar (kétszer), Thiago Silva (kétszer), Marcelo (kétszer a vasárnapival együtt), Casemiro, Renato Augusto, Gabriel Jesus, Willian, Philippe Coutinho, Fernandinho, Marquinhos, Filipe Luis és Robinho (egyszer-egyszer).