Cristiano Ronaldo mágikus futballját ezen a vb-n is nehéz lesz felülmúlni

Russia World Cup Morocco - Iran soccer football FIFA
5534469 15.06.2018 Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates the goal during the World Cup Group B soccer match between Portugal and Spain at the Fisht stadium in Sochi, Russia, June 15, 2018. Grigoriy Sisoev / Sputnik
Vágólapra másolva!
Péntek este a spanyol labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott az Európa-bajnok portugálokkal az oroszországi világbajnokság B csoportjában. A spanyolok kétgólos csatára, Diego Costa csalódott az eredmény miatt, míg a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Fernando Hierro védelmébe vette a csapat kapusát, az óriásit bakizó David De Geát. A mesterhármasával újabb rekordokat döntő Cristiano Ronaldo ezúttal tőle szokatlanul szerényen értékelt a lefújást követően.
Vágólapra másolva!

A kétgólos Diego Costa szerint Cristiano Ronaldo harmadik gólja előtt nem kellett volna szabadrúgást adnia a játékvezetőnek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy kétszer betaláltam,

de csalódott vagyok az eredmény miatt. Az utolsó gól előtt, amikor a portugálok szabadrúgást kaptak, úgy érzem nem volt szabálytalanság. Sokat volt nálunk a labda, kontrolláltuk a mérkőzést, de egy gól hiányzott" – értékelt a kétgólos Diego Costa, akinek az első találata szintén véleményes volt. Hozzátette, hogy nem foglalkoztak Julen Lopetegui szövetségi kapitány leváltásával, mert nekik, játékosoknak csak a pályán van dolguk.

Diego Costa két góllal vette ki a részét a spanyolok pontszerzéséből Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Simon Hofmann - Fifa

„Ha arra gondolok, hogy kétszer is visszajöttünk hátrányból, hát...

– nyilatkozta a mérkőzés után a Marca című spanyol lapnak Fernando Hierro, a spanyol válogatottat a torna nyitónapján átvevő szövetségi kapitány a lefújást követően. – De, ha valaki olyan teljesítményre képes, mint Cristiano, az igencsak megnehezíti a dolgot. Túltettük magunkat minden nehézségen, a játékosok hittek magukban, harcoltak, volt tartásunk, ez mind-mind nagyon fontos."

A szövetségi kapitány gondolkodás nélkül vette védelmébe a második gólnál nagyot hibázó David De Geát:

Fernando Hierro büszkén nyilatkozott a lefújás után Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Simon Hofmann - Fifa

Hierro a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, Cristiano Ronaldo remek játékos, nincs szégyenkeznivalójuk, amiért három gólt kaptak tőle, de nem cserélné el egyetlen játékosát sem a portugálra.

Ezt követően köszönetet mondott a csapatának és a stábtagoknak is, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült alkalmazkodniuk a kialakult helyzethez.

Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya szerint igazságos eredmény született.

A spanyoloknál sokat volt a labda, ahogy arra számítani is lehetett, az első 15 perc után kicsit beszorultunk, ott jobban kellett volna figyelnünk. Küzdöttünk a végéig, szerintem is igazságos eredmény született."

Cristiano Ronaldo az első portugál játékos, aki már négy világbajnokságon is pályára lépett. A brazil Pelé és a német páros, Uwe Seeler és Miroslav Klose után pedig a negyedik, aki mind a négy tornán be is talált.

Cristiano Ronaldo triplázott a spanyolok elleni csoportrangadón Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Simon Hofmann - Fifa

„Mindig hiszek magamban! Ezért dolgozok, de fontos hangsúlyozni a csapat szerepét is – szerénykedett a maga módján egy sort Ronaldo az O Jogo portugál lapnak nyilatkozva.

Ez még csak az első meccs volt, viszont a torna egyik esélyese ellen mutattuk meg, hogy képesek vagyunk a végsőkig harcolni" – értékelt az ötszörös aranylabdás, aki 33 évesen és 130 naposan a vb-k történetének legidősebb játékosa lett, aki mesterhármast szerzett.

Cristiano Ronaldo ikonikus beállása a szabadrúgások előtt Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Cristiano Ronaldo harmadik találata a 84. gólja volt a portugál válogatottban, ezzel a gólok számában beérte Puskás Ferencet.

Igaz, a Száguldó Őrnagynak ehhez 85 mérkőzésre volt szüksége a nemzeti csapatban, míg a CR7-nek ez volt a 151. fellépése portugál színekben.

„Nagyon boldog vagyok, de a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen.

Meccsről meccsre szeretnénk haladni, szerdán már nyerni akarunk Marokkó ellen, biztos vagyok, hogy ennél csak jobbak leszünk" – tette hozzá a portugál klasszis, aki karrierjének 51. mesterhármasát szerezte, ráadásul ez volt a vb-k történetének 51. mesterhármasa.

A spanyol csapat egyik legjobbja Nacho Fernández volt, aki a mérkőzés elején összehozott egy tizenegyest, majd egy bombagóllal feledtette hibáját.

Nacho remekül helyettesítette Dani Carvajalt a védelem jobb oldalán Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Stuart Franklin - Fifa

„Hozzáértem Cristianóhoz, pedig próbáltam visszahúzni a lábamat"

– ismerte el a szabálytalanság tényét a spanyol hátvéd, aki Fernando Hierro óta az első Real Madrid-játékos, aki a tizenhatoson kívülről talált be világbajnoki mérkőzésen. A jelenlegi szövetségi kapitány 1998. június 13-án, a Nigéria elleni csoportmeccsen volt eredményes szabadrúgásból.

„Van egy nagyszerű Cristianónk – kezdte a portugál A Bolának nyilatkozó Bernardo Silva. –

– lelkendezett a Manchester City középpályása, aki két részre osztotta a találkozót.

A portugál Bernardo Silva szerint Cristiano Ronaldóval minden lehetséges Forrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

„Jól játszottunk az első félidőben, egyértelműen úgy mentünk be az öltözőbe, hogy nyerni akarunk, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és valóban voltak nehézségeink a második félidőben. Végeredményben azonban mindkét csapatra nézve igazságos eredmény született."

A találkozó után a mérkőzést a helyszínen megtekintő José Mourinho is védelmébe vette David De Geát. A portugál tréner szerint a spanyol kapust nem fogja megtörni a potyagól.

Jön a következő meccs, magabiztosan várhatják, készen áll, hogy a csapata segítségére legyen" – mondta a találkozó után a United portugál menedzsere.

A portugálok legközelebb jövő szerdán délután 2-kor lépnek pályára a marokkóiak ellen, míg a spanyolok szintén aznap este 8-kor játszanak a csoport élén álló irániakkal.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V