Társoldalunk:

A sejk berohant - félbeszakadt a szaúdiak moszkvai edzése

2018.06.13. 17:59

Félbeszakadt a szaúdi válogatott edzése, miután egy fehérbe öltözött fickó beszaladt a pályára Moszkvában, a Luzsnyiki-stadionban. A berohanó ember egy sejk volt.

Kiküldött munkatársunk jelenti az oroszországi labdarúgó-világbajnokságról, Moszkvából.

Magyar idő szerint szerda délután fél ötkor kezdődött a szaúdi válogatott edzése, amelyből 15 perc sajtónyilvános volt. A 23 fős csapat már az edzés elején két részre szakadt: a kapusok elfoglalták az egyik kaput, a mezőnyjátékosok pedig a sarokban rondóztak (amikor a játékosok körbe állnak, és egyérintővel passzolgatnak).

Mindenki a sejk köré gyűltForrás: AFP/Alexander Nemenov

Az edzés azonban egy pillanat alatt félbeszakadt, amikor Turki Al Al-Sheikh szaúdi sejk berohant a pályára. A játékosok köré gyűltek és összeölelkeztek. Nem tudni, de a sejk vélhetően a csütörtöki, Oroszország elleni nyitómérkőzéssel kapcsolatban mondott néhány szót a csapatnak.

A szaúdi válogatott a világbajnokság A-csoportjában magyar idő szerint 17 órakor Oroszország ellen játssza a világbajnokság nyitómeccsét. A szaúdiak eddig négyszer jutottak ki a világbajnokságra, 1994-ben az Egyesült Államokban a nyolcaddöntőben estek ki - ez volt az eddigi legsikeresebb szereplésük a vb történetében. A szaudi válogatottról bővebben itt olvashat.

Ami a sejkek berohanását illeti, az a világbajnokságokon egyáltalán nem egyedülálló jelenség. Az 1982-es spanyolországi vb-n a Kuvait-Franciaország mérkőzésen esett meg hasonló, amikor a kuvaiti sejk nem bírta elviselni a szovjet Stupar játékvezető szerinte elfogult bíráskodását és a díszpáholyból egészen a pályáig szaladt. 

Sheikh Fahd al-Ahmed al-Sabah (középen) a kuvaiti emír testvére, az ország labdarúgó szövetségének az elnöke. Szerinte Stupar bíró csalt, ezért lehívta csapatát. Nagy botrány volt, de folytatódott a meccsForrás: AFP/Georges Bendrihem

A meccs akkor félbeszakadt. A sejket csak nagy nehézségek árán sikerült visszatuszkolni a lelátóra. Franciaország simán nyert. Moszkvában az edzés alatt erre nem volt szükség. Reméljük, a csütörtöki meccsen sem lesz.

Így hagyta el a szaúdi csapatbusz a Luzsnyiki Stadiont az edzés után: