Kinevezték az új szövetségi kapitányt a spanyol fociválogatottnál

Athletic Club v Real Madrid CF - La Liga 07/03/2015 Athletic Bilbao Bilbao Liga BBVA Real Madrid San Mames futbol soccer week 26 SQUARE FORMAT, Fernando Hierro
Fernando Hierrót két nappal a vb előtt nevezték ki a spanyol válogatott élére
Vágólapra másolva!
Menesztették szerdán Julen Lopeteguit, a világbajnokságon pénteken bemutatkozó spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, akinek már meg is van az utódja. A helyét a Real Madrid legendás játékosa, Fernando Hierro vette át, akinek a megbízatása egyelőre csak a vb-re szól.
Vágólapra másolva!

A spanyol szövetség Lopetegui menesztését követően pár órával bejelentette, hogy a világbajnokságon Fernando Hierro irányítja a válogatottat.

Fernando Hierro vezeti a vb-n a spanyol válogatottat Forrás: NurPhoto/Ortzi Omenaka/NurPhoto/Ortzi Omenaka

A spanyol sajtó Lopetegui menesztése után a legesélyesebbnek az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjét, Albert Celadest és a Real Betist az Európa-ligába vezető Quique Setiént tartotta, de az RFEF végül a Real Madrid legendájának szavazott bizalmat.

Az RFEF honlapjának tájékoztatása szerint a vb-n a szervezet sportigazgatója, Fernando Hierro irányítja majd a spanyol válogatottat. A szakember a délutáni sajtótájékoztatót követően tartja meg első edzését a csapatnak.

Az 50 éves Hierro karrierjének legjelentősebb állomása a Real Madrid volt, amelynek 1989 és 2003 között volt meghatározó játékosa. A 89-szeres válogatott korábbi középhátvéd 2007-től 2011-ig állt a szövetség alkalmazásában sportvezetőként, majd 2017 novemberétől visszatért az RFEF-hez.

A két időszak között Hierro a Málaga sportigazgatója volt, azután a Real Madridnál Carlo Ancelotti vezetőedző munkáját segítette. Vezetőedzőként eddig egyetlen csapat, a másodosztályú Real Oviedo szakmai munkáját irányította, de 1+1 évre szóló szerződésének csak a felét töltötte ki.