A spanyolok a vb-rajt előtt kirúgták a szövetségi kapitányt

544342987 PORTRAIT AMERICAN SHOT POINTING FINGER
Porto's Spanish coach Julen Lopetegui gestures from the sidelines during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
Menesztették szerdán Julen Lopeteguit, a világbajnokságon pénteken bemutatkozó spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.
Vágólapra másolva!

Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke a szerdán Krasznodarban tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a válogatott szempontjából nem a legjobb megoldás a váltás, de szerinte szükségszerű volt azok után, hogy a Real Madrid kedden Lopeteguit nevezte ki új vezetőedzőjének.

Julen Lopeteguit kirúgták a spanyolok Forrás: AFP/Miguel Riopa

Azt egyelőre nem közölte Rubiales, hogy ki veszi át Lopetegui helyét.

Pedig szerdán délelőtt még arról szóltak a hírek, hogy maradhat a helyén Lopetegui, végül másképp döntött a spanyol szövetség elnöke.

Rafael del Amo alelnök egyenesen árulónak nevezte a baszk mestert, aki egyébként néhány héttel ezelőtt hosszabbította meg a szerződését a szövetséggel. Vicente del Bosque viszont megvédte Lopeteguit, szerinte kollégája a válogatott és a Real élén is megállja majd a helyét. Valószínűleg tudja, mit beszél, a nemzeti csapattal vb-t és Eb-t nyert, a madridiakkal pedig BL-t és bajnokságot is.

Luis Rubiales nem kegyelmezett a szövetségi kapitánynak Forrás: AFP/Carmelo Rubio

"Szeretnénk megköszönni neki, amit eddig tett, mert nagy érdemei vannak abban, hogy itt lehetünk Oroszországban, de a kialakult helyzetben meg kellett köszönnünk a szolgálatait. Ez egy üzenet a szövetség összes alkalmazottjának, hogy

- jelentette ki Rubiales.

Lopetegui 2016 júliusi kinevezése óta a spanyol válogatott veretlen maradt, húsz találkozójából 14-szer győzött hat döntetlen mellett.

Az esélyesek között számon tartott spanyolok pénteken az Európa-bajnok portugálokkal találkoznak az oroszországi vb-n, majd jövő szerdán Irán, öt nappal később pedig Marokkó csapatával játszanak a csoportkörben.