Társoldalunk:

Csajozási tanácsok is voltak a Messiéknek készült vb-kisokosban

2018.05.16. 16:59

Már meg is van a június 14-én kezdődő foci-vb első kisebb botránya: az argentin szövetség számára készült oroszországi útmutató egyik fejezete magára valamit is adó szervezet számára valóban vállalhatatlan. Nem kizárt, hogy szabotázs történt, mondják most Buenos Airesben.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) vizsgálatot indít a szervezet számára készült Orosz nyelv és kultúra című kiadvánnyal kapcsolatban, miután a szövetség munkatársai és újságírók előtt tartott hivatalos bemutatón kiderült, hogy az egyik fejezet aligha vehetne jó fényt a vébé egyik esélyesére. Az Eduardo Pennisi orosz nyelvtanár által jegyzett munka egyik fejezete ugyanis a "Hogyan ismerkedjünk orosz nőkkel?" címet viselte, írja a helyi Clarín című lapra hivatkozva az ESPN amerikai sportoldal.

A téma egy oldalt kapott a spirálozott kézikönyvben, és olyan valóban hasznosnak tűnő megállapítások voltak benne, mint például az, hogy „Az orosz nők hasonlítanak a férfiakra, szeretnek ők kezdeményezni. Ha nem vagy elég magabiztos, gyakorolnod kell, beszélgess minél több nővel.”

Ennél is meredekebb azonban az orosz lányokat szimplán aranyásónak beállító bekezdés.

„Általában az orosz nőket is a fontos dolgok érdeklik, de persze vannak olyanok, akiket inkább az anyagiak érdekelik, azaz a pénz, és azt akarják hallani, hogy milyen szépek. De nem kell aggódni. Oroszországban rengeteg gyönyörű nő van, de nem mind neked való. Válogass” – ad egy jó tanácsot a szerző.

Jó tanácsok ide vagy oda, a kiadványt gyorsan eltüntették, még azelőtt, hogy szétosztották volna az világbajnokságra utazó stáb tagjai között. Pennisi azt mondja, hogy brosúrája minden betűjét jóváhagyták, mielőtt nyomdába ment volna az anyag, az AFA illetékesei azonban biztosak benne, hogy ők ilyenre nem bólintottak rá, és nem zárják ki a szabotázs lehetőségét sem. 

„Ki fogjuk deríteni, hogy ez hogyan történhetett meg, illetve, hogy ki próbálja meg aláásni a munkánkat” – mennydörögte a szövetség ügyvezetője, Alejandro Taraborrelli a La Nacion című lap hasábjain.