Vágólapra másolva!
Széles Sándor nem fog egykori tanítványa, Gyurta Dániel ellen drukkolni, de úgy gondolja, hogy többet érdemelt volna az olimpiai bajnok úszótól.

"Én még ott tartok, hogy edzőkollégáimmal, Kovácshegyi Ferenccel és Virth Balázs-zsal és Danival valamikor november elején leülünk és megbeszéljük a folytatást, hogyan tovább. Természetesen meglepett a dolog és azt hiszem, hogy

- mondta a Jochapress.hu-nak Széles Sándor reagálva arra a hírre, hogy Gyurta Dániel szakít eddigi három edzőjével, és a Kanadából hazatért Nagy Józseffel folytatja.

Széles és Gyurta 17 évet dolgoztak együtt Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Széles szerint akik elmentek tőle az évek során, azok nem lettek jobbak. "Említhetem, itt a Verrasztó-testvéreket, Risztov Évát, Szilágyi Liliánát, Dara Esztert és másokat is.

A 17 év közös munka nagy összekötő kapocs, komoly érzelmi szálak fűznek hozzá. A szakmai kíváncsiság megvan bennem, várom, mire lesznek képesek az új munkakapcsolatban."

Lesz dolga így is

Hozzátette, hogy Gyurta Dániel távozásával sem áll meg az élet, hiszen épp nemrég kapott megerősítést az Újpest vezetőitől. "Külön kérték, hogy fokozottan figyeljem az utánpótlás tagjait: kikből lehetnek újabb nemzetközi szinten is eredményes úszók. A legjobbak – Kapás Boglárka, Gyurta Gergely – mögött legalább nyolcvan úszónk van, így lesz mindhármunknak elég dolga. Egészségileg egyre jobban vagyok, még bőven vannak ambícióim az edzői pályán."

Gyurta búcsút int eddigi edzőinek Forrás: MTI/Kovács Tamás

Gyurta közben a Facebookra is kitette, hogy új edzővel folytatja: "Sokszor egy friss szem, egy új látásmód egész más megvilágításba helyez dolgokat, új lendületet adhat. Mostantól egy személyben Nagy József nemzetközileg elismert szakember irányítja felkészülésem. A pihenőm végével novemberben bele is vágunk a közös munkába, amelynek most elsődleges célja a sikeres vb-felkészülés.

Köszönöm az UTE-nak, hogy most is teljes mellszélességgel mögöttem állnak az új kezdetben. Külön köszönetet érdemel eddigi edzői stábom, akik második családomként voltak mellettem az elmúlt 17 évben, és akikkel közösen értünk el hihetetlen sikereket."