Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel szerint egészségügyi állapota miatt Széles Sándor már nem tudta úgy segíteni őt a munkában, ahogy az elvárható lett volna - olimpiai bajnok úszónk ezt az M1-en mondta el, miután szakított három edzőjével.

"Gyakorlatilag megnyertünk mindent, amit ebben a sportban meg lehet - kezdte Gyurta. - Az elmúlt néhány évben azonban a felkészítésem elment egy olyan irányba, ami nem a munkát segítette elő. Nem Kovácshegyi Ferencre vagy Virth Balázsra gondolok, hanem Sanyi bácsira, aki sajnáélatos egészségügyi porblémái miatt

És ez az eredménytől teljesen független, ha nyertem volna Rióban, akkor is Nagy Józseffel készülnék mostantól."

Széles Sándor (b) és Gyurta Dániel 17 éve dolgoztak együtt Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Arra a kérdésre, hogy mikor volt az a pont, amikor azt érezte, hogy Széles Sándor már alkalmatlan a felkészítésére, így válaszolt: "Konkrétan emlékszem arra, hogy ez mikor volt, de nem szeretném elmondani, mert köszönhetek annyit Sanyi bácsinak, hogy ezt nem árulom el."

Széles Sándor azt nyilatkozta, hogy 17 év közös munka után szerinte nem ezt érdemelte, Gyurta erre így reagált: "A gyenge riói eredmény után nagyon sok biztató üzenetet kaptam, sokan felkerestek,

A 100 mell után beszéltünk utoljára, azt mondta, hogy dobogón leszek 200-on. Lement az előfutam, és után már csak a médiában olvastam, hogy mi a véleménye. Azóta nem keresett. Szerintem én sem ezt érdemeltem. Nagyon sajnálom, ha ő ezt így érzi, mert nem akarok haraggal elválni, részemről egy pici harag sincs senki felé. Ha bárkiben bármilyen tüske van, akkor az én ajtóm nyitva áll mindhárom edzőm előtt."

Rióban már úgy úszott, tudta, hogy edzőt fog váltani Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gyurta Dániel azt mondta, régóta érezte már, hogy új impulzusra van szüksége. "Nagy József egy rendkívül elismert mellúszóedző, nagyon sokan küldik hozzá a tanítványukat, hogy csiszolja a mellúszó siklásukat, vízfekvésüket. Nem tudtam azt, hogy haza fog jönni, az is benne volt, hogy kimegyek hozzá Kanadába, de hazaköltözött, így Budapesten tudunk felkészülni a világbajnokságra."

Tudja, miért volt gyenge

Olimpiai bajnokunkban nincs félelem, hogy rosszul sül el a váltás. "Engem az ilyen szituációk, amikor gyengébb időszakon vagyok túl, mindig nagyon motiválnak. Tudom az okait annak, hogy miért teljesítettem ilyen rosszul Rióban. Komoly elvárásai vannak Nagy Józsefnek is felém, neki is és magamnak is szeretnék bizonyítani."