Komoly gólzápor az NHL-ben, a Tampa sztárja Mario Lemieux nyomdokaiban

Tampa Bay Lightning v Columbus Blue Jackets GettyImageRank2 hockey SPORT ICE HOCKEY national hockey league sports athelete nhl
COLUMBUS, OH - FEBRUARY 18: Nikita Kucherov #86 of the Tampa Bay Lightning is congratulated by Mikhail Sergachev #98 after scoring a goal during the first period of the game agains the Columbus Blue Jackets on February 18, 2019 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Gólzáporos mérkőzéseket játszottak az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Chicago Blackhawks 8-7-re, a Boston Bruins 6-5-re győzött.

A Blackhawks a sereghajtó Ottawa Senatorst fogadta. A két csapat azonnal megkezdte a gólgyártást, a kanadai együttes már a harmadik percben 2-0-ra vezetett, öt perc után 2-2 volt az állás, végül 5-4-es hazai vezetéssel ért véget az első harmad. Ehhez a második és a harmadik felvonásban még 3-3 gólt tettek hozzá a csapatok, a Chicago végül 8-7-re győzött. A klub legnagyobb sztárja, Patrick Kane egy gólt és két asszisztot jegyzett, így sorozatban 18. mérkőzésén szerzett pontot, második helyen áll a kanadai táblázaton. Csapattársa, Alex DeBrincat mesterhármassal és két gólpasszal fejezte be a találkozót.

A listavezető Tampa Bay úgy nyert 5-1-re a Columbus Blue Jackets vendégeként, hogy fele annyi kapura lövése volt, mint ellenfelének (20-40). A Lightning sztárja, Nyikita Kucserov két gólja mellett három gólpasszt is kiosztott, legutóbbi 5 meccsén 18 (!) pontot szerzett, 99 egységével pedig toronymagasan vezeti a kanadai táblázatot. Utoljára 1997-ben Mario Lemieux volt képes arra, hogy 60 meccsen legalább 97 pontot gyűjtsön.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This. Man's. Hands.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

San Joséban is potyogtak a gólok, ahol a vendég Boston Bruins már 3-0-ra vezetett az első harmadban, innen fordított a Sharks, és a harmadik harmadban már 5-4-es előnyben volt a legendás Joe Thornton harmadik találatával a meccsen. Ez volt Jumbo Joe első mesterhármasa 2010 októbere óta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It was nine years in the making, but it sure felt good for Jumbo to snag an @enterprise hatty.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Bruins azonban kevesebb mint két perccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte Charlie McAvoy révén.

A bajnok Washington Capitals a Los Angeles Kings otthonában nyert, Aleksz Ovecskin duplázott, 42 találatával továbbra is vezeti a góllövőlistát. A másik tavalyi döntős Vegas Golden Knights viszont simán, 3-0-ra kikapott a Colorado Avalanche vendégeként.

Eredmények:
Calgary Flames-Arizona Coyotes 5-2
Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning 1-5
Chicago Blackhawks-Ottawa Senators 8-7
Colorado Avalanche-Vegas Golden Knights 3-0
San José Sharks-Boston Bruins 5-6, hosszabbítás után
Los Angeles Kings-Washington Capitals 2-3