Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapja megannyi rekordot hozott, a St. Louis Blues, Ryan Miller, Alekszandr Ovecskin és Doc Emrick is komoly mérföldkőhöz ért.

Az Egyesült Államokban vasárnap ünnepelték az "Amerikai Hoki Napját", az időzítést pedig tökéletessé tette az egyébként pocsék formában játszó Anaheim Ducks. Cserekapusa, a veterán Ryan Miller vezetésével a kaliforniai együttes 5-2-re legyőzte a címvédő Washington Capitalst. Miller ezzel megszerezte pályafutása 375. sikerét, amivel megelőzte az amerikai születésű kapusok listáján az eddig vezető legendát, John Vanbiesbruckot.

With the Ducks win over the Capitals, Ryan Miller is the all-time Leader in Wins for US born goaltenders. from r/hockey

Nem csak ő volt a főszereplő Anaheimben, egy másik ikon, Scott Niedermayer előtt is tisztelegtek, akinek az összecsapás előtt ünnepélyesen visszavonultatták 27-es mezét.

Az ellenfél csapatkapitánya, Alekszandr Ovecskin, ha csak visszafogottan, de szintén ünnepelhetett, ugyanis megszerezte szezonbeli 40. gólját. Ez tizedik alkalommal sikerült neki, rajta kívül csak Wayne Gretzky (12 ilyen idény), Marcel Dionne (10) és Mario Lemieux (10) érte el ezt a bravúrt.

A St. Louis Blues 4-0-ra nyert divízióriválisa, a Minnesota Wild otthonában, ezzel megszerezte sorozatban 10. győzelmét, ami klubrekord, valamint idei szezoncsúcs-beállítás is. A Blues egyébként zsinórban harmadik mérkőzését úszta meg kapott gól nélkül. A meccs NBC-s kommentátora, Mike "Doc" Emrick is pazar mérföldkőhöz ért, ez volt az 1000. mérkőzése, amit országos adón közvetített.

A Florida Panthers 6-3-ra nyert hazai pályán a Montreal Canadiens ellen, finn csapatkapitánya, Aleksander Barkov mesterhármast ütött. A három gólból az egyik az év legszebb találata lehet az NHL-ben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

We're actually speechless, @barkovsasha.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 6-5
Minnesota Wild-St. Louis Blues 0-4
New Jersey Devils-Buffalo Sabres 4-1
Detroit Red Wings-Philadelphia Flyers 1-3
Florida Panthers-Montréal Canadiens 6-3
Anaheim Ducks-Washington Capitals 5-2