NBA: elképesztő izgalmak a londoni mérkőzésen

Wizard Knicks
Washington Wizards' Thomas Bryant (L) dunks the ball during the NBA London Game 2019 basketball game between Washington Wizards and New York Knicks at the O2 Arena in London on January 17, 2019. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
A Washington Wizards egy ponttal, 101-100-ra győzött a New York Knicks ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapjának londoni összecsapásán.

Az O2 Arénában rendezett mérkőzésen a fővárosiak a negyedik negyedet 24-11-re nyerték.
A végeredmény úgy alakult ki, hogy 0.4 másodperccel a dudaszó előtt Knicks-vezetésnél, a washingtoni Thomas Bryant dobásánál Allonzo Trier már leszálló ágban ütötte el a labdát, így a játékvezetők két pontot ítéltek a Wizardsnak.

A játéknap másik izgalmas mérkőzésén a sérült LeBron Jameset továbbra is nélkülöző Los Angeles Lakers hosszabbításban nyert az Oklahoma City Thunder vendégeként. A kaliforniaiaknál Kyle Kuma 32, a bosnyák Ivica Zubac pedig karriercsúcsot jelentő 26 pontot szerzett. A Lakersnek ez volt a 12. mérkőzése a négyszeres MVP-nélkül, mostani sikerével 5/7-re módosította mérlegét ebben a periódusban. A Philadelphia 76ers, amely a legutóbbi kilenc meccséből hetet megnyert, csütörtökön az Indiana Pacers vendégeként aratott magabiztos győzelmet a 22 ponttal, 13 lepattanóval és 8 gólpasszal záró Joel Embiid vezérletével.

A Toronto Raptors sorozatban a nyolcadik hazai mérkőzésén diadalmaskodott, ezúttal a Phoenix Suns együttesét győzte le Pascal Siakamnak a dudaszó pillanatában értékesített betörésével. A Denver Nuggets harminc ponttal ütötte ki otthon a Chicagót, ezzel sorozatban a 12. alkalommal győzte le saját közönsége előtt a Bulls csapatát.

Eredmények:
Washington Wizards-New York Knicks 101-100
Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers 128-138 - hosszabbítás után
Indiana Pacers-Philadelphia 76ers 96-120
Toronto Raptors-Phoenix Suns 111-109
Charlotte Hornets-Sacramento Kings 114-95
Denver Nuggets-Chicago Bulls 135-105