Mesterhármast lőtt a félvak játékos, a reakciója elképesztő - videó

Colorado Avalanche v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2
TORONTO, ON - JANUARY 14: Carl Soderberg #34 of the Colorado Avalanche skates after the puck against the Toronto Maple Leafs during an NHL game at Scotiabank Arena on January 14, 2019 in Toronto, Ontario, Canada. The Avalanche defeated the Maple Leafs 6-3. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján két játékos is mesterhármast szerzett. James van Riemsdyk, a Philadelphia szélsőse pályafutása során negyedszer, míg Carl Söderberg, a Colorado Avalanche centere először érte el ezt a bravúrt.

A Colorado az utóbbi hetekben borzalmas formába került, főleg kapusainak köszönhetően, és a keleti élcsapat Toronto Maple Leafs otthonában sem várt rá könnyű feladat. Az All-Star gálára behívott komplett első sor most nem villogott, nem úgy a veterán svéd center, Carl Söderberg, aki pályafutása első mesterhármasát szerezte. Érdemes megnézni, micsoda „kitörő örömmel” veszi tudomásul ezt a bravúrt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

First career @enterprise hatty for Carl Soderberg on a big night for the @coloradoavalanche.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Ami egyébként azért is hatalmas dolog, mert Söderberg szinte teljesen megvakult a bal szemére, amikor 21 éves korában bottal odaütöttek neki. Három hónapig feküdt kórházban az eset után, és több mint egy évet ki kellett hagynia, csupán 20%-osan lát arra a szemére.

De ez sem gátolta meg abban, hogy visszatérjen a jégre, így jutott el az NHL-ig, ahol magyar idő szerint kedd hajnalban megszerezte első mesterhármasát is, vezetésével a Colorado 6-3-ra győzött.

Szintén triplázott James van Riemsdyk, a Philadelphia szélsője, csapata pedig 7-4-re nyert a Minnesota Wild ellen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Fourth career @enterprise hatty for @jvanriemsdyk and his second as a Flyer.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
New Jersey Devils-Chicago Blackhawks 8-5
Toronto Maple Leafs-Colorado Avalanche 3-6
Philadelphia Flyers-Minnesota Wild 7-4
Washington Capitals-St. Louis Blues 1-4
Boston Bruins-Montreal Canadiens 2-3 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Buffalo Sabres 7-2