NHL: 12 gól Columbusban, kiütötték a listavezetőt

New York Rangers v Columbus Blue Jackets GettyImageRank1 bestof topix
COLUMBUS, OH - JANUARY 13: Kevin Shattenkirk #22 of the New York Rangers skates off of the ice as Nick Foligno #71 of the Columbus Blue Jackets is congratulated by his teammates after scoring a goal during the third period on January 13, 2019 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Columbus defeated New York 7-5. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga legutóbbi játéknapján 12 gól született Columbusban, ahol hazai Blue Jackets 7-5-re legyőzte a New York Rangerst.

Már az első harmadban esett négy találat (három az első kilenc percben), de a második játékrészben visszaesett a góltermés. Legalábbis 14 percig, az utolsó hatban viszont megint négy született, de ebből hármat a Jackets szerzett. Ezt követően a Rangers már csak egyszer tudott egy gólra zárkózni, azonban a hazai együttes az 59. percben bebiztosította a győzelmet.

Szintén hét gólt lőtt a remek formában lévő Calgary Flames, igaz, itt közel sem voltak akkora izgalmak.

A kanadai csapat már 4-0-ra is vezetett a vendég Arizona ellen, amely a második harmad utolsó másodperceiben tudott először gólt lőni.

Hogy ne kerüljenek lendületbe, arról a harmadik felvonásban gondoskodott a Flames, amely további három gólt szerzett, így 7-1-re nyert.

Hosszabbításban nyert a másik nyugati élmenő Winnipeg Jets, amely a ráadás hajrájában szerezte meg a győzelmet a zsinórban 11. vereségét elszenvedő Anaheim Ducks ellen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Never give up on the play. You might skate away with the @easportsnhl OT winner.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A ligaelső Tampa Bay Lightning meglepően simán, 5-1-re kikapott a New York Islanderstől. A New York-i találkozón a hazaiak parádésan kezdtek, az első öt percben háromszor is betaláltak.

Eredmények:
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 5-1
Carolina Hurricanes-Nashville Predators 6-3
Winnipeg Jets-Anaheim Ducks 4-3 - hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets-New York Rangers 7-5
Vancouver Canucks-Florida Panthers 5-1
Calgary Flames-Arizona Coyotes 7-1