Szívszorító bénázás okozta az NFL-címvédő vesztét - videó

Divisional Round - Philadelphia Eagles v New Orleans Saints GettyImageRank1 bestof topix
NEW ORLEANS, LOUISIANA - JANUARY 13: Alshon Jeffery #17 of the Philadelphia Eagles is consoled by Nick Foles #9 after allowing a pass to go through his hands that led to an interception late in the fourth quarter against the New Orleans Saints in the NFC Divisional Playoff Game at Mercedes Benz Superdome on January 13, 2019 in New Orleans, Louisiana. The Saints defeated the Eagles 20-14. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kiesett a címvédő Philadelphia Eagles a Nemzeti Futball Liga (NFL) rájátszásának második körében, miután 20-14-es vereséget szenvedett az első kiemelt New Orleans Saints vendégeként. Ott lesz viszont a főcsoportdöntőben a New England Patriots, amely a Los Angeles Chargers elleni győzelmével történelmet írt.

Az NFL rájátszásának második köre után kijelenthetjük, hogy az életben három dolog biztos: a halál, az adók, és hogy a New England Patriots főcsoportdöntőt játszik.

Hiába állt papíron jobb játékosokból a Los Angeles Chargers kerete, a Patriots a meccs legelején megmutatta, hogy semmi esélyt nem ad ellenfelének. A kaliforniai csapatot a foxborói fagy sem segítette, de volt ennél nagyobb baja is.

A New England stábja, Bill Belichick vezetőedző és Josh McDaniels támadókoordinátor tökéletes stratégiát dolgozott ki a Chargers védelme ellen, ráadásul Tom Bradyt sem kellett halálra dolgoztatni.

Rövid passzokkal és a Sony Michel által csúcsra járatott futójátékkal operált a hazai csapat, amely a nagyszünetre lemosta ellenfelét. A legelső eredményes támadásra még volt válasza a Chargersnek, de onnan gyakorlatilag felborult a pálya. A legtöbb néző valószínűleg a fehér zászlót, vagy a bedobott törülközőt várta a 35-7-es eredménnyel záruló félidő után.

A harmadik és a negyedik negyedben még kozmetikáztak az eredményen Philip Riversék, az irányító végül kiosztott összesen három touchdownpasszt, de a 41-28-as végeredmény korántsem tükrözi, hogy mennyire kiábrándítóan egyoldalú volt ez a mérkőzés.

Brady úgy jutott el 343 yardig, hogy egyáltalán nem róla szólt a meccs, ebből 151-et Julian Edelman szerzett, de a futó James White is kivette a részét a passzjátékból, 15 elkapásával beállította az NFL-playoff csúcsot, a már említett Michel pedig három touchdownt futott.

A New England megmutatta a rég nem látott domináns arcát, és zsinórban nyolcadszor lesz ott az AFC-döntőben, ez természetesen NFL-rekord.

Tom Brady 16 teljes évéből ez 13. alkalommal sikerült, félelmetes.

Néhány óráig úgy tűnt, összejöhet a tavalyi Super Bowl-visszavágója, mert a címvédő Philadelphia Eagles brutálisan bekezdett az alapszakaszgyőztes New Orleans Saints vendégeként. A meccs első játékában Drew Brees csúnyán eladta a labdát, az ellentámadásból az Eagles azonnal pontokat tudott szerezni.

Nick Foles először passzolt, majd futott egy TD-t, az első negyed után 14-0-ra vezetett a bajnok, amely ekkora előnyről korábban még soha nem kapott ki a playoffban. A Saints a második negyedben aztán felébredt és 10 pontot eltüntetett a hátrányból, a Philadelphia támadásai pedig lelassultak, köszönhetően annak, hogy a liga egyik legjobb támadófalembere, Brandon Brooks elszakította az Achillesét.

A harmadik negyedben aztán a hazai csapat egy egészen félelmetes, 18 játékból álló, összesen 11 és fél percig tartó támadássorozat végén a vezetést is átvette,

majd a negyedik játékrészben egy mezőnygóllal tovább tudta növelni előnyét, miközben az Eagles támadói tehetetlenek voltak. Az utolsó percekben azonban még így is maradt esélye a Phillynek, hogy ismét előnybe kerüljön, de szűk kettő perccel a vége előtt Foles passza átcsúszott Alshon Jeffery kezei között, a labda pedig a Saints védőjénél, Marshon Lattimore-nál landolt, amivel a hazai csapat gyakorlatilag lezárta a meccset.

Az egyébként törött bordákkal játszó Jefferyt az ellenfél játékosa, Cameron Jordan próbálta helyben vigasztalni, majd Doug Pederson vezetőedző és Foles is igyekezett jobb kedvre deríteni, de ez nem sikerült. Az elkapó a mérkőzés után teljesen magára vállalta a vereséget és a kiesést.

Ezzel eldőlt, hogy nem lesz címvédés az NFL-ben, a két főcsoportdöntőbe idén is az első két kiemelt jutott.

A New Orleansban a védelem mellett ki kell emelni az év álomcsapatába bekerült elkapót, Michael Thomast is, aki klubrekordot döntött 171 elkapott yarddal. Ráadásul így a Foles-mágia is véget ért, az irányító sorsa bizonytalan a csapatnál, Carson Wentz pedig fellélegezhet.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
Nemzeti Főcsoport (NFC):
New Orleans Saints (1.)-Philadelphia Eagles (6.) 20-14

Amerikai Főcsoport (AFC):
New England Patriots (2.)-Los Angeles Chargers (5.) 41-28

A főcsoportdöntőkben:
NFC: New Orleans-Los Angeles, vasárnap 21.05
AFC: Kansas City-New England, hétfő 0.40