Félelmetes rekordok és egyéni teljesítmények születtek az NBA-ben

Golden State Warriors v Houston Rockets - Game Seven GettyImageRank1 People SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Looking USA Texas Houston - Texas Two People Photography Facial Expression Golden State Warriors Houston Rockets - Basketball Team NBA Toyota C
HOUSTON, TX - MAY 28: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts as James Harden #13 of the Houston Rockets looks on in the third quarter of Game Seven of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center on May 28, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján fantasztikus egyéni teljesítményeknek lehetett tapsolni. Steph Curry, James Harden, Nikola Jokics és Bradley Beal is remekelt, utóbbi évtizedek óta nem látott statisztikát produkált.

A Washington Wizards a közelmúltban elveszítette kezdő irányítóját, John Wallt, így most a dobóhátvéd Bradley Beal irányít. Méghozzá nem is rosszul, folyamatosan szállítja a jobbnál jobb teljesítményt, de a Toronto Raptors elleni mérkőzésen szintet lépett.

A kétszeri hosszabbításban 140-138-ra elveszített találkozón 43 pontot szerzett, kiosztott 15 gólpasszt és leszedett 10 lepattanót is, ilyenre legutóbb Oscar Robertson volt képes több mint 50 évvel ezelőtt.

Pechére ez sem ért győzelmet, ráadásul a túloldalról is érkezett egy jó teljesítmény a 41 pontos, 11 lepattanós Kawhi Leonardtól.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kawhi Leonard (41p/11r/5a/W) and @bradbeal3 (43p/15a/10r) duel in double-OT thriller!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Még őket is túlszárnyalta pontokban a kétszeres MVP Steph Curry, aki 48 pontot dobott a Dallas Mavericks elleni 119-114-es győzelem alkalmával, közte 11 triplával, megállíthatatlan volt. Hiába parádézott a Dallasban az újonc Luka Doncic, Curryre nem volt ellenszer. Pedig most is jött a varázslat a szlovén tinitől.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@lukadoncic with the wizardry to set up @dwightpowell!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

James Harden beállította Kobe Bryant rekordját, zsinórban 16. meccsen dobott minimum 30 pontot. Viszont egy negatív NBA-csúcsot is felállított, ugyanis 17 triplakísérletéből csak egy volt jó, tizenhat hármast még soha nem dobott mellé egy játékos egy meccsen. A Houston nem is bírta el legnagyobb sztárja gyenge dobóformáját, és kikapott Orlandóban.

Egy másik MVP-esélyes, Nikola Jokics is kitett magáért. A nyugati első Denver Nuggets szerb centere 40 pontot, 10 lepattanót és 8 gólpasszt jegyzett a Portland ellen megnyert rangadót.

Továbbra sem megy a Los Angeles Lakersnek LeBron James nélkül. A kaliforniai csapat éppen LeBron korábbi együttese, a ligautolsó Cleveland ellen kapott ki otthon.

A nagy MVP-csata eddigi éllovasa, Giannis Antetokounmpo sem akart lemaradni riválisai mögött, 33 pontot szerzett az Atlanta Hawks ellen.

A Philadelphia másodéves irányítója, Ben Simmons 20 pontot, 22 lepattanót és 9 gólpasszt szerzett. Legutóbb 20 pont-20 lepattanós meccset hátvédként Fat Lever játszott még 1990-ben.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers 95-101
New York Knicks-Philadelphia 76ers 105-108
Washington Wizards-Toronto Raptors 138-140 - hosszabbítás után
Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks 114-133
Orlando Magic-Houston Rockets 116-109
Dallas Mavericks-Golden State Warriors 114-119
Denver Nuggets-Portland Trail Blazers 116-113