Történelmi tripla dupla Washingtonban

Milwaukee Bucks v Washington Wizards GettyImageRank2
WASHINGTON, DC - JANUARY 11: Tomas Satoransky #31 of the Washington Wizards passes the ball while being guarded by George Hill #3 of the Milwaukee Bucks in the first half at Capital One Arena on January 11, 2019 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Houston Rockets és a Golden State Warriors is átlépte a 140 pontot az NBA alapszakaszának pénteki mérkőzésein. James Harden újabb tripla duplát ért el, miközben megszületett a liga történetének első ilyen produkciója egy cseh játékostól.

Tomás Satoransky, a Washington Wizards hátvédje beírta magát a NBA történelmébe: a Milwaukee Bucks elleni mérkőzésen elért 18 pontjával, 12 lepattanójával és 10 gólpasszával ő lett a liga történetének első cseh játékosa, aki tripla duplát - azaz három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredményt - jegyzett.

A Bucks részéről ezúttal nem volt a pályán a csapat legnagyobb sztárja, a görög Giannis Antetokounmpo, de a vendégek így is csak hét ponttal kaptak ki.

Tripla duplát ért el James Harden is, akinek a megállítása ezúttal a ligautolsó Cleveland Cavaliers védői számára jelentett megoldhatatlan feladatot. A szakállas zseni csapata 141 pontjából 43 ponttal, 10 lepattanóval és 12 gólpasszal vette ki a részét – tette mindezt három negyed alatt. Sorozatban 12. meccsén dobott legalább öt triplát (ezúttal nyolcat), amivel tovább nyújtotta a ligarekordot. Sorozatban a 15. meccsén ért el legalább 30 pontot, az utóbbi kilenc mérkőzés közül pedig ez volt a hetedik, ahol a 40 is összejött.

A pályán sztár, azon kívül meg jófej:

A texasiaknál ezúttal sem játszott a sérült Chris Paul és Eric Gordon.

A címvédő Golden State Warriors hazai pályán döngölte a földbe a Chicago Bullst. A kaliforniaiak az első negyedet 26, míg a harmadikat 19 ponttal nyerték. A Warriorsban senki nem játszott félóránál többet, a csapat legeredményesebb játékosa pedig ezúttal a 30 pontig (közte 7 triplával) jutó Klay Thompson volt.

Eredmények:
Golden State Warriors–Chicago Bulls 146-109
Houston Rockets–Cleveland Cavaliers 141–113
Washington Wizards–Milwaukee Bucks 113-106
Philadelphia 76ers–Atlanta Hawks 121-123
New York Knicks–Indiana Pacers 106-121
Toronto Raptors–Brooklyn Nets 122-105
Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 115-119
Utah Jazz–Los Angeles Lakers 113-95
Portland TrailBlazers–Charlotte Hornets 127-96