Óriási védéssel és elképesztő teljesítménnyel tért vissza az orosz kapus

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning - Game Five GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
TAMPA, FL - MAY 19: Andrei Vasilevskiy #88 of the Tampa Bay Lightning makes a save against the Washington Capitals during the third period in Game Five of the Eastern Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Amalie Arena on May 19, 2018 in Tampa, Florida. Mike Carlson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A ligaelső Tampa Bay Lightning hazai pályán három góllal legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapjának rangadóján.

A Keleti főcsoport két legjobb mérleggel álló együttesének csatáján a Lightning kapusa, Andrej Vaszilevszkij volt a hazaiak nyerőembere. Az orosz kapus 14 kihagyott mérkőzés után most tért vissza, ám nem látszott teljesítményén a hosszú kényszerpihenő, s

a torontóiak 49 lövéséből 48-at hárított.

Ez a védése egészen biztosan helyet kap az év végi összefoglalókban. Még a kommentátorok is azt hitték, hogy gól. A kapus jobb lábát tessék figyelni!

A Nashville Predators kis híján kiengedte kezéből a győzelmet, amikor 3-2-es vezetésnél az utolsó percben úgy egyenlített ellene a Vancouver Canucks, hogy a kanadai csapat emberhátrányban volt. Végül a ráadásban sikerült behúznia a győzelmet a nyugati éllovas csapatnak.

Eredmények:

Buffalo Sabres-Arizona Coyotes 3-1
Columbus Blues Jackets-Los Angeles Kings 4-1
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 6-4
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 4-1
Nashville Predators-Vancouver Canucks 4-3 - hosszabbítás után
Minnesota Wild-Florida Panthers 5-1
Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 5-4 - hosszabbítás után
San Jose Sharks-Dallas Stars 3-2