Iszonyat tökös volt és megfordította a csúcsrangadót a Los Angeles

Los Angeles Chargers v Kansas City Chiefs GettyImageRank2
KANSAS CITY, MISSOURI - DECEMBER 13: Wide receiver Mike Williams #81 of the Los Angeles Chargers catches a two-point conversion with 4 seconds remaining in the game to put the Chargers up 29-28 on the Kansas City Chiefs at Arrowhead Stadium on December 13, 2018 in Kansas City, Missouri. David Eulitt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Chargers 29-28-ra legyőzte idegenben a Kansas City Chiefst az NFL 15. fordulójának nyitómeccsén, így a két csapat azonos, 11-3-as mérleggel áll. A hazai csapat végig vezetett a meccsen, de egy nagyon bátor döntésnek köszönhetően a Chargers az utolsó másodpercekben fordítani tudott.

Az AFC főcsoport két legjobb csapata találkozott magyar idő szerint péntek hajnalban Kansas Cityben. A sors fintora, hogy Chiefs és a Chargers ugyabban a divízióban játszik, így hiába végeznek adott esetben a legjobb mérleggel, az egyik az első, a másik viszont csak az 5. helyen jut be a rájátszásba, többek között ezért is volt kulcsfontosságú ez a rangadó.

A Kansas már az első negyedben 14-0-s vezetésre tett szert, köszönhetően az MVP-várományos Patrick Mahomesnak. A fiatal irányító ismét káprázatos passzokat mutatott be.

A Chargers a második negyedben szépíteni tudott Philip Rivers és Mike Williams összjátékával, de a harmadikban Damien Williams futásával ismét két labdabirtoklásnyi előnye volt a KC-nek (a sok Williams ne zavarjon össze senkit, a Kansasben Darrel és Damien is szerzett hatpontost, a Chargersben Mike hármat is, Tyrell Williams viszont TD nélkül maradt, de kulcsfontosságú elkapásokkal jelentkezett).

Sőt, a meccs vége előtt 8:15-tel megint 14 volt közte, ráadásul ekkorra kivált a Los Angeles legjobb elkapója, Keenan Allen. De a vendégcsapat nem adta fel, szűk négy perccel a vége előtt megfelezte a hátrányát, majd egy jó védekezés után visszakapta a labdát. Az egyenlítésért támadott a Chargers, Mike Williams harmadik touchdownjával pedig négy másodperccel a lefújás előtt feljött 28-27-re. Az extra ponttal egalizálhatott volna a kaliforniai együttes, de ekkor a vezetőedző, Anthony Lynn csak ennyit mondott Riversnek:

Jöhetett a kétpontos játék, Rivers pedig ismét megtalálta Mike Williamset, aki teljesen üresen kapta el a labdát.

A maradék idő pedig már nem volt elég ahhoz, hogy a Kansas bármit is csináljon, így végül 29-28-ra győzött a Los Angeles Chargers, és két fordulóval az alapszakasz vége előtt beérte riválisát, mindkét csapat 11-3-mal áll, igaz, a holtverseny még mindig a KC-nek kedvez.