NFL: a Tennessee buldózere rekordot döntve gázolt át mindenkin - videó

Jacksonville Jaguars v Tennessee Titans GettyImageRank2
NASHVILLE, TN - DECEMBER 6: Derrick Henry #22 of the Tennessee Titans runs downfield with the ball while being tackled by members of the Jacksonville Jaguars defense during the third quarter at Nissan Stadium on December 6, 2018 in Nashville, Tennessee. Wesley Hitt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga (NFL) 14. fordulójának nyitómérkőzésén a Tennessee Titans 30-9-re legyőzte csoportriválisát, a Jacksonville Jaguarst. A mérkőzésen a hazaiak futója, Derrick Henry egészen félelmetes teljesítményt nyújtott, 4 touchdownt és 238 yardot szerzett, az egyik futásával pedig NFL-rekordot állított be.

A Titans még versenyben van a rájátszásért, és gyakorlatilag az első pillanattól kezdve úgy játszott, mint aki ezért harcol egy gyengébb ellenfél ellen. A második negyedben 7-2-re vezetett a Tennessee, amikor a saját egy yardos vonaláról kezdhette a támadósorozatát. Ekkor jött Derrick Henry, aki eddigre már túl volt egy hatpontos futáson, és egy 99 yardos vágtával újabb touchdownt szerzett. 3-4 védő és megpróbálta szerelni, de a 108 kilós buldózert ezen az estén lehetetlen volt megállítani.

A 99 yardos touchdown holtversenyben NFL-rekordot ért, de a futó nem állt le. A második félidőben további két TD-t szerzett, a 4. is hosszabb lett, mint 50 yard.

A végén a Jaguars még kozmetikázott az eredményen, de sokkal többre nem volt képes a tavalyi konferenciadöntős együttes.

A mérkőzés után Henry nem kockáztatott nagyot azzal, hogy állítása szerint élete legjobb meccsét játszotta. A Titans ezzel a sikerrel továbbra is harcban áll a playoffért, míg a Jaguars számára innentől a minél több vereség begyűjtése lehet a cél.