Sorozatban hat vereségnél jár a Vancouver Canucks

Winnipeg Jets v Detroit Red Wings GettyImageRank3
Patrik Laine, a Winnipeg Jets egyik legjobbja
Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks 6-3-ra kikapott otthon a Winnipeg Jetstől, ezzel sorozatban hatodik vereségét szenvedte el az NHL-ben.

A Winnipeg 49 lövés zúdított kapura a mérkőzésen, a 20 éves Patrik Laine pedig már a hatodik mesterhármasát szerezte pályafutása során. Ennél többet 21 éves kora előtt csak a legendás Wayne Gretzky (12) jegyzett az NHL történetében. Laine mellett az újonc svéd Elias Pettersson is csúcsformában játszik, eddigi 19 NHL-mérkőzésén 12 gólt és 7 gólpasszt ért el.

Patrik Laine, a Winnipeg Jets egyik legjobbja Forrás: AFP/2018 Getty Images/Gregory Shamus

Hat győzelmet számlál a Buffalo Sabres diadalmenete, amely ezúttal a Pittsburgh Penguins otthonában aratott sikert hosszabbítás után úgy, hogy háromgólos hátrányban is volt. A hazaiak egymást követő negyedik mérkőzésükön kaptak ki.

A címvédő Washington Capitalsban Alekszandr Ovecskin a Montreal Canadiens otthonában aratott siker alkalmával pályafutása 236. emberelőnyös gólját szerezte, e tekintetben beérte az örökranglista hetedik helyén álló Mario Lemieux-t, és egy ilyen gólra van a hatodik Brendan Shanahantől.

A játéknap leggólgazdagabb összecsapásán a Florita Panthers 7-5-re nyert az Ottawa Senators otthonában, Mike Hoffman, a vendégek hokisa egymást követő 16. mérkőzésén szerzett pontot.

A St. Louis Blues hazai pályán maradt ütött gól nélkül a Los Angeles Kings ellen, legutóbbi négy meccséből háromszor nem talált a kapuba, ez pedig az edző Mike Yeo állásába került. A 45 éves szakember tavaly februárban vette át az együttes irányítását, az előző szezonban a rájátszásban szerepelt a csapattal.

Eredmények:
Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 3-6
Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets 4-2
New York Rangers-Dallas Stars 2-1
Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres 4-5 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Washington Capitals 4-5 - hosszabbítás után
Ottawa Senators-Florida Panthers 5-7
St. Louis Blues-Los Angeles Kings 0-2
Nashville Predators-Tampa Bay Lightning 3-2
Calgary Flames-Vegas Golden Knights 7-2