NBA: Curry és Durant parádéjával győzelemmel rajtolt a címvédő Golden State

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
OAKLAND, CA - OCTOBER 16: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors shoots over Paul George #13 of the Oklahoma City Thunder at ORACLE Arena on October 16, 2018 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors hazai győzelemmel kezdte meg szereplését az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) 2018/2019-es idényének keddi nyitónapján.

Az oaklandi gárda legjobbja a 32 pontos Stephen Curry volt, míg Kevin Durant 27 pontot szerzett az Oklahoma City elleni mérkőzésen, melynek során felvonták a bajnoki zászlót az Oracle Arena tetejére, és a játékosok átvették a bajnoki gyűrűket. Amelyek egyébként kifordíthatóak:

A Thunder legjobbjának a 27 pontos Paul George bizonyult, a csapat sztárja, Russell Westbrook szeptemberi térdműtétje miatt a kispadról nézte végig a meccset. Helyettese, a német Dennis Schröder nem játszott rosszul (hatékonyan semmiképp), de kulcspillanatokban eléggé megremegett a keze.

A játéknap másik mérkőzésén (amellyel indult az NBA-szezon) két olyan együttes csapott össze, amely harcban lehet a keleti főcsoport trónjáért. Bár az első negyedben a hazi Boston és a vendég Philadelphia egálra végzett, a Celtics innentől kezdve mindegyik játékrészt legalább öt ponttal nyerte, így alakult ki a végére a 18 pontos különbség. A Sixersnél legalább a két fiatal zseni, Ben Simmons és Joel Embiid jó játékának örülhettek.

Eredmények:
Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 108-100
Boston Celtics-Philadelphia 76ers 105-87