Öngyilkos akart lenni, most hibátlan meccsel tért vissza a svéd kapus

San Jose Sharks v New York Islanders GettyImageRank2
NEW YORK, NEW YORK - OCTOBER 08: Robin Lehner #40 and Scott Mayfield #24 of the New York Islanders defend against Evander Kane #9 of the San Jose Sharks during the second period at the Barclays Center on October 08, 2018 in the Brooklyn borough of New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján a New York Islanders 4-0-ra legyőzte a San Jose Sharks együttesét. A New York-i együttes kapujában ezen a mérkőzésen debütált a nyáron szerződtetett svéd Robin Lehner, aki márciusban még a Buffalo játékosaként kapott pánikrohamot, és azóta nem lépett pályára.

Robin Lehner egy hónappal ezelőtt jelentetett meg egy írást arról a bizonyos március 29-i mérkőzésről, valamint a pályán kívüli gondjairól. Bipoláris zavar, hiperaktivitás, depresszió és alkoholizmus taszította a mélybe, ahonnan azt hitte, nincs visszaút.

És ezt a legkomolyabban gondolta.

Szerencsére a családja és az NHL tudott neki segíteni, a kezelés után visszatért, a New York Islanders pedig esélyt adott neki.

Lehner megjárta a poklok poklát, de a története varázslatos fordulatot vett magyar idő szerint kedd hajnalban. A Stanley-kupára is esélyes San José csapata ellen lehúzta a rolót, 35 védéssel zárt, 16-ot az utolsó harmadban mutatott be, csapata pedig 4-0-ra győzött.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Debut game with the @ny_islanders and @robinlehner40 was perfect. #NHLFaceoff

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Boston Bruins otthon háromgólos győzelmet aratott az Ottawa Senators felett, a győztes együttesben Patrice Bergeron háromszor volt eredményes.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

We’ve got a Thanksgiving hatty for you, Patrice Bergeron style. #NHLFaceoff

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Jack Eichel két góllal, míg Carter Hutton 35 védéssel járult hozzá a Buffalo Sabres kétgólos győzelméhez. Az Anaheim Ducks szétlövés után bizonyult jobbnak a vendég Detroit Red Wingsnél, a hat büntetőből csak Troy Terryé volt sikeres.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!