Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga magyar idő szerint szombat hajnali játéknapján két divízió-rangadót játszottak, és mindkettőn a vendég együttes ünnepelhetett.

Időrendben az első találkozón a Carolina Hurricanes a Columbus Blue Jacketshez látogatott egy meglehetősen átalakult csapattal. A legnagyobb érdeklődés a 18 éves orosz Andrej Szvecsnyikovot övezi, akit a legutóbbi újoncbörze második helyén húzott a Hurricanes. A fiatal szélső nem sokat tétovázott, ugyan az első meccsén még pont nélkül maradt, a másodikon kevesebb mint két perc elteltével egy korongszerzés után kiosztott egy remek gólpasszt, Jordan Martinook pedig kipókhálózta a bal felsőt.

A Blue Jackets hiába egyenlített még ebben a játékrészben, a másodikban Sebastian Aho, a harmadikban pedig Michael Ferland is beköszönt, a Carolina pedig 3-1-re győzött.

Párezer kilométerrel arréb kaliforniai rangadót rendeztek, a Los Angeles Kings fogadta a San José Sharks csapatát. Mindkét együttes erősített a nyáron, bízhatunk abban, hogy szintet lép a rivalizációjuk. A Kings számára ez volt az idény első meccse, így a Staples Center közönségének végre bemutathatták az öt év után az NHL-be visszatérő Ilja Kovalcsukot.

Az indulatok is forrtak, Timo Meier például olyat rávágót a Kings védőjének, Drew Doughty-nak a lábára, hogy ápolni kellett. A Sharks szakértői szerint Doughty sokat tanult Hollywoodban.

A Sharks végül hosszsabbításban megszerezte a két pontot Kevin Labanc találatával.

Eredmények, NHL:
Columbus Blue Jackets-Carolina Hurricanes 1-3
Los Angeles Kings-San José Sharks 2-3 - hosszabbítás után