Új csapat érkezhet az NHL-be

NHL star Lars Eller presents Stanley Cup trophy at home town Roedovre SPORT
A Stanley Kupa mindenkit elvarázsol
Vágólapra másolva!
Seattle csatlakozását javasolta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) végrehajtó bizottsága.

Gary Bettman, az NHL első embere elmondta: a testület ajánlását követően december elején születhet végleges döntés a liga 32. csapatának bevonásáról.

Jenny Durkan, Seattle polgármestere hozzáfűzte: biztos abban, hogy képesek tartani az ütemtervet, és a 2020/21-es idénytől a város csapata is ott lehet a mezőnyben.

Francesco Aquilini, a területi rivális Vancouver Canucks tulajdonosa szerint Seattle csatlakozása "izgalmas lehetőség", amely csapata és a liga számára is "nagyszerű dolog".

A Stanley Kupa mindenkit elvarázsol Forrás: Ritzau Scanpix/AFP/Philip Davali/Philip Davali

A 32 fős testület jóváhagyása ilyen előzmények után formaságnak tűnik - 24 támogató szükséges -, a csatlakozás időpontja azonban a csarnok (KeyArena) átépítése miatt elképzelhető, hogy a tervezetthez képest egy évet csúszik.

Az NHL-ben 2000 óta 30 klub szerepelt, legutóbb 2016-ban Las Vegas felvételéről döntöttek, s a Golden Knights az elmúlt idényben újoncként a döntőbe jutott.

Seattle városának ugyan még nem volt NHL-csapata, de az 1915 és 1924 között a PCHA-ban (Pacific Coast Hockey Association) szereplő Seattle Metropolitans 1917-ben - az amerikai klubok közül elsőként - már megnyerte a Stanley Kupát.