Még mindig Conor McGregor az UFC arany tojást tojó tyúkja

UFC 229: Khabib v McGregor Press Conference GettyImageRank2 new york
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Conor McGregor shares his Irish Whiskey with UFC President Dana White during the UFC 229 Press Conference at Radio City Music Hall on September 20, 2018 in New York City. Steven Ryan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Conor McGregor végleg visszatért a UFC kebelére, erre utal, hogy a csütörtökön délután hat mérkőzésre szóló szerződést írt alá a világ legnagyobb ketrecharcos promóciós szervezetével. Az első mérkőzésre október 6-án kerül sor.

Dana White, a UFC elnöke pénzről nem beszélt, de azt egyértelművé tette, hogy a sportág történetének legjobban fizető szerződését írták alá az írrel. A bevételek nagy része a televíziós előfizetésekből (pay-per-view, ppw) fog befolyni, amivel biztos, hogy mindkét fél jól fog járni.

– mondta az ESPN-nek White.

Az első mérkőzésre október 6-án, a UFC 229 keretei között kerül sor, ahol McGregor a jelenleg talán legjobban sztárolt (és sztárolható) harcossal, Habib Nurmagomedovval fog összecsapni.

Dana White és Conor McGregor koccint a gyümölcsöző együttműködésre. Teszik ezt az ír harcos saját whiskey-jével, a Proper Whiskey-vel Forrás: AFP/2018 Getty Images/Steven Ryan

Az ír azt a könnyűsúlyú övet próbálja visszaszerezni, amit inaktivitása miatt vett el tőle a szervezet, és, amit április 8-án szerzett meg az avar származású orosz Al Iaquinta legyőzésével. Az UFC tervei szerint a mérkőzés jócskán megdönti az eddig ppw-rekordot: McGregor és Nate Diaz második összecsapására 1,6 millió néző fizetett elő, most pedig 2,5 millióra számítanak.

A két harcos már találkozott is, ami természetesen McGregorról szólt. Az ír fröcsögve mondta el mindennek az oroszt, aki rezzenéstelen arccal hallgatta a szitkokat, majd fogta magát és levonult a színpadról. McGregor eztán a közönséget szórakoztatta, olyan mondatokkal, mint, hogy "Ne kezdj ki a királlyal!" és hasonlók.

Conor McGregor utoljára közel két éve, 2016. november 12-én lépett az oktagonba, amikor a második menetben kiütötte Eddie Alvarezt, megszerezve ezzel a pehelysúlyú mellé a könnyűsúlyú bajnoki övet is. Ezzel azonban be is fejezte UFC-s ténykedését és inkább a Floyd Mayweather elleni cirkuszi produkcióra koncentrált.