Magyar származású játékosé az NFL-előszezon egyik legszebb jelenete

Cincinnnati Bengals vs Detroit Lions NFL Ford Field FOOTBALL Detroit Lions Cincinnnati Bengals Cole Wick Clayton Fejedelem
Detroit Lions tight end Cole Wick (89) gets tackled by Cincinnati Bengals safety Clayton Fejedelem (42) during the first half of an NFL football game in Detroit, Michigan USA, on Thursday, August 18, 2016. (Photo by Jorge Lemus/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is kitört újra a fociláz, több mint hat hónap után ismét NFL-meccseket játszottak az Egyesült Államokban. Habár ez még csak az előszezon, a rajongók már ezzel is csillapíthatják az elvonási tüneteiket, ráadásul ezek az összecsapások is tartogatnak izgalmakat, valamint szép jeleneteket is. Az egyiknek most egy magyar származású védő volt a főszereplője.

A 25 éves Clayton Fejedelem Illinois államban született, majd a helyi egyetemen végzett 2016-ban, ahonnan bekerült az NFL-be. Azóta a Cincinnati Bengals csapatát erősíti, a speciális egység egyik alapembere.

A Bengals az előszezon első fordulójában Fejedelem gyerekkori kedvenc csapatát, a Chicago Bearst látta vendégül, a söprögető pedig egy trükkös játék főszereplője lett. A Bengalsnak nem sikerült három kísérletből megtennie 10 yardot, így punthoz állt fel, hogy egy rúgással átadja a támadás jogát a Bearsnek. Azonban a labdát nem a punter, hanem Fejedelem kapta meg, aki 49 yardot sprintelt vele.

És miért volt ez kulcsjáték? A támadássorozatot végül egy hárompontos mezőnygóllal zárta a Cincinnati, és végül 30-27-re nyerte meg a mérkőzést.