Aranykezű elkapók és rettegett védők a Hírességek Csarnokában

NFL Hall of Fame Enshrinement Ceremony GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL canton
CANTON, OH - AUGUST 04: Enshrinees pose with their busts following the 2018 NFL Hall of Fame Enshrinement Ceremony at Tom Benson Hall of Fame Stadium on August 4, 2018 in Canton, Ohio. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Ohio állambeli Cantonban beiktatták az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Hírességek Csarnokának legújabb tagjait. 

Aranyszínű zakóban feszíthet, Ray Lewis, minden idők egyik legjobb linebackere, aki kétszer (2001 és 2012) nyert Super Bowlt a Baltimore Ravens csapatával. Lewis nem csak a védelemnek, hanem az egész csapatnak a vezére volt, a 2001-es döntőben a legértékesebb játékosnak választották.

Egy könnyed félórás beszéd volt, sok baltimore-ozással, és kiderült, hogy élő legendát látunk:

Ő az NFL első játékosa, aki 40 sack (az irányító földre vitele) mellett 30 interceptiont, azaz labdaszerzést tudott jegyezni, és 2012-ben franchise-rekordot jelentő 2643 szereléssel vonult vissza.

Brian Dawkins hasonló poszton játsszva lett a Philadelphia Eagles legendája, most őt is beválasztották.

Ahogy Randy Mosst is, aki előbb a Minnesota Vikingsben tette le a névjegyét, újonc szezonjában rögtön 17 touchdownt és 1313 elkapott yarddal segítette a csapatot egy 15-1-es alapszakaszhoz. Majd egy oaklandi kitérő után a New England Patriots csapatában Tom Bradyt boldogította: a liga történetének egyik legjobb irányítója 2007-ben például 23 TD-passzal találta meg, amikor a csapat hibátlanul (16-0) zárta az alapszakaszt.

Bill Belichicknek, a Pats főedzéjének is kijutott a köszöntésekből:

A Csarnok tagja lett a Green Bay Packersszel ötszörös bajnok, 1974-ben visszavonult Jerry Kramer, a Chicago Bears korábbi védője, Brian Urlacher, az egykori Houston Oilersben tíz idényt lehúzó Robert Brazile és Bobby Beathard, aki amellett, hogy játékosként négyszeres SB-győztes, általános igazgatóként négy később Hall of Fame-tagot szerződtetett csapataihoz, a Washington Redskinshez és a San Diego Chargershez.

G.O.A.T. hátán G.O.A.T.

A többiektől külön, egykori egyetemi campusán, a Tennessee állambeli Chattanoogában vette át az elismerést Terrell Owens, a számtalan NFL-rekordot tartó elkapó.