Vágólapra másolva!
Lassan félúton járunk az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) holtidényében, de még mindig lehet történeteket hallani az előző idényhez kapcsolódóan. A legújabb sztori Draymond Green és Tristan Thompson bunyója, akik egyébként már régóta szúrják egymás szemét.

A két játékos egészen jól ismeri egymást, ugyanis 2018-ban zsinórban negyedszer találkoztak az NBA nagydöntőjében, Green a Golden State Warriors, Thompson pedig a Cleveland Cavaliers játékosa. A viszony sosem volt felhőtlen közöttük, majd a legutóbbi finálé első mérkőzésén kis híján tettlegességig fajult a románcuk.

Békülésről persze szó sem lehetett, így a negyedik meccs után (amelyet a Golden State megnyert és bajnoki címet ünnepelhetett) Thompson hiába ment oda Greenhez gratulálni, a Warriors erőcsatára nem éppen irodalmi stílusban elutasította a közeledést. Sőt, ezt még megspékelte azzal, hogy a bajnoki parádén élő interjúban szidta Thompsont.

Ezután nagyjából egy hónapig nem történt semmi, majd a július 19-i ESPY díjátadó gálán találkoztak újra. Ott még kibírták egymás társasága nélkül, de az afterpartyn már ismét összehozta őket a sors. A szemtanúk szerint Greent bocsánatot szeretett volna kérni Thompsontól, aki nem kért ebből. Amikor Green másodszor is megpróbálkozott ezzel, Thompson egyszerűen behúzott neki egyet.

Akik ismerték a két játékos viszonyát, csak ennyit reagáltak: "idő kérdése volt". Az mindenesetre érdekes lesz, hogy a következő szezonban hogy alakul a kapcsolatuk. Az szinte biztos, hogy a döntőben nem fognak találkozni, hiszen LeBron James távozásával a Cleveland aligha lesz tényező. De lesz alapszakasz meccs, aminek szintén adhat egyfajta körítést a két öribari.