NHL: Hazai győzelmével előnybe került a Washington a döntőben

2018 NHL Stanley Cup Final - Game Two GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
Egyenlített a Washington Capitals
Vágólapra másolva!
A Washington Capitals 3-1-re nyert a vendég újonc Vegas Golden Knights ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének harmadik mérkőzésén magyar idő szerint vasárnap hajnalban, így 2-1-re vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az előző mérkőzésen megsérült a rájátszás pontlistáját vezető Jevgenyij Kuznyecov, a Washington orosz csatára, aki most tudta vállalni a játékot.

Az első harmadban túl sok minden nem történt, a második viszont hazai góllal indult. Komoly "tűzijáték" alakult ki a vegasi kapu előtt, Fleury többször hárított, azonban amikor a korong Ovecskin elé került, a sztár előrevetődve, fonákkal nem hibázott (1-0). Ez volt a csatár 14. találata a mostani playoffban, amellyel beérte a klubcsúcsot 1990 óta eddig egyedül vezető John Druce-t, és az idei rájátszásban pedig szintén az élre került a winnipegi Mark Scheifele-val közösen.

Összesítésben a Capitals vezet 2-1-re Forrás: AFP/2018 Getty Images/Harry How

Azonnal egyenlíthetett is volna a Golden Knights, de Braden Holtby védte Jonathan Marchessault lövését. A 33. percben a korongszerzés utáni kontrából Kuznyecov szerzett gólt (2-0). Egy áthúzódó kiállítás miatt hazai helyzetekkel indult a záró felvonás, T.J.Oshie a kapuvasat találta el. A 44. percben azonban a "semmiből" szépített a Vegas (2-1).

Az 54. percben Shea Theodore a letámadó Jay Beagle miatt elütött a korong felett, a hazai játékos egyből középre passzolt, ahol Devante Smith-Pellynek már nem volt nehéz dolga a keresztléc alá emelni (3-1).

A Golden Knights először veszített egymást követő két találkozót a playoffban.

Eredmény
Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:
Washington Capitals-Vegas Golden Knights 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
------------------------------------------------------------
Gól: Ovecskin (22.), Kuznyecov (33.), Smith-Pelly (54.), illetve Nosek (44.)