Jöhet a zsinórban negyedik Warriors-Cavs döntő az NBA-ben

Golden State Warriors v Houston Rockets - Game Seven GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA Texas Houston - Texas Photography Facial Expression Golden State Warriors Houston Rockets - Basketball Team NBA Toyota Center - Houston NBA Pro Ba
HOUSTON, TX - MAY 28: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts in the fourth quarter of Game Seven of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs against the Houston Rockets at Toyota Center on May 28, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyugatról a Golden State Warriors csapata biztosította helyét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében, mivel a Houston Rockets ellen győzött idegenben a hétfői játéknapon, és ezzel 4-3-ra megnyerte a párharcot.

Az első után a párharc utolsó meccsét is elveszítette hazai pályán az alapszakaszt megnyerő Rockets, amelyik hiába vezetett a második negyedben már 15, a nagyszünetben pedig 11 ponttal, a Warriors 33-15-re megnyerte a harmadik játékrészt, amivel a maga javára fordította a találkozót, és, mint később kiderült a párharcot is.

Mindkét csapatban voltak kiemelkedő teljesítmények, így hazai oldalon James Harden 32 pontja és PJ Tucker 14 pontos és 12 lepattanós dupla-duplája, vagy Eric Gordon 23 pontja, de a Rockets játékából nagyon hiányzott a sérült irányító, Chris Paul.

Ez ment a levesbe:

A kalifornaiaknál a kezdő ötös tette a dolgát: Kevin Durant 34 pontot jegyzett, Stephen Curry pedig egy lepattanó híján tripla-duplát (27 pont, 10 gólpassz, 9 lepattanó) ért el, de Draymond Green és Klay Thompson is kitett magáért. Rajtuk kívül csak hárman szereztek pontot, összesen 11-et.

Draymond Green, a mindenes:

A Warriors sikerében kulcs szerepük volt a hárompontosoknak: a nyugati döntő utolsó két mérkőzésén összesen 32-t értékesítettek ezekből, amiben a élen járt a 12-12-t bevágó Klay Thompson és Steph Curry.

A címvédő csapat sorozatban negyedszer jutott fináléba, és mivel ott a Cleveland Cavaliersszel találkozik, a döntőben az elmúlt három év párosítása ismétlődik.

Ez kihagyhatatlan: Steph Curry és lánya, Riley az öltözőfolyosón:

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:
Houston Rockets-Golden State Warriors 92-101
A párharc végeredménye: 4-3 a Golden State Warriors javára.