A kiesés szélén LeBron és a Cavs

Cleveland Cavaliers v Boston Celtics - Game Five GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
BOSTON, MA - MAY 23: Jaylen Brown #7 of the Boston Celtics drives to the basket in the second half against the Cleveland Cavaliers during Game Five of the 2018 NBA Eastern Conference Finals at TD Garden on May 23, 2018 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Boston Celtics hazai pályán 96-83-ra legyőzte a Cleveland Cavaliers gárdáját az NBA rájátszásában a keleti főcsoport ötödik mérkőzésén, és 3-2-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

A Cleveland az első negyed közepén vezetett először és utoljára, akkor is csak három ponttal, azt követően a Boston egyszer sem engedte ki a kezéből az irányítást. Hazai oldalon a rendkívül sokoldalú produkciót bemutató Jayson Tatum volt a meccs hőse: 24 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, szerzett ugyanennyi labdát és kétszer blokkolt.

Tatumhoz hasonlóan a vendég oldalon is csak egy játékos jutott húsz pont fölé, a 26 pontos és 10 lepattanós dupla-dupla azonban mit sem ért LeBron James-től, ha nem akadt követője. A második legjobb pontszerző a vendégek részéről a 14 pontig jutó Kevin Love volt, amivel fel is soroltuk a tíz pont fölé keveredő clevelandieket.

A Celtics ezzel egy győzelemre került a nagydöntőtől, a hatodik mérkőzést pénteken este rendezik Clevelandben.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő:
Boston Celtics–Cleveland Cavliers 96-83
a négy győzelemig tartó párharc állása 3-2 a Boston javára