A Washington elsöpörte a Tampát a hetedik meccsen

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning - Game Seven GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
TAMPA, FL - MAY 23: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates with his teammates after defeating the Tampa Bay Lightning in Game Seven of the Eastern Conference Finals during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Amalie Arena on May 23, 2018 in Tampa, Florida. The Washington Capitals defeated the Tampa Bay Lightning with a score of 4 to 0. Mike Carlson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Washington Capitals 4-0-ra győzött a Tampa Bay Lightning otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti főcsoportjának utolsó, hetedik mérkőzésén, így bejutott a döntőbe, ahol az újonc Vegas Golden Knights csapatával játszik majd a Stanley-kupáért.

Egyszerű volt a képlet: amelyik együttes nyer, fináléba kerül. A házigazda Tampa rosszul kezdett, Alekszandr Ovecskin már a 62. másodpercben vezetést szerzett egy bombagóllal.

A második harmadban a Washington svéd légiósa, Andre Burakovsky előbb egy védelmi hibát, majd egy rossz cserét kihasználva duplázott, így a fővárosiak megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatták a záró felvonást.

Burakovsky első gólja:

A csatár most volt először gólszerző az idei rájátszásban. A hajrában a Lightning lehozta kapusát, Andrej Vaszilevszkijt, de a rivális üres kapus találattal beállította a 4-0-ás végeredményt.

A Washington eddig egyszer, kereken húsz évvel ezelőtt volt finalista, akkor 4-0-s összesítéssel kikapott a Detroit Red Wings gárdájától.

Az orosz sztár, Ovecskin NHL-pályafutása első Stanley-kupa-döntőjére készülhet. A Capitals kapusa, Braden Holtby - aki a rájátszás első két meccsén még csere volt - a Tampa elleni utolsó két összecsapáson, amikor csapata a kiesés ellen is harcolt, nem kapott gólt. Ezúttal 29 hazai próbálkozást hatástalanított, és több mint 157 perce érintetlen a hálója.

Holtby az ötödik kapus, akinek egy párharc 6. és 7. meccsén sem tudtak gólt lőni:

A döntő magyar idő szerint kedd hajnali 2.15-kor kezdődik az újonc Vegas Golden Knights otthonában.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 0-4
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Washington nyerte.