Tíz- és húszdollárosokból épül LeBron James szobra

LeBron James
CLEVELAND, OH - MAY 05: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers celebrates after hitting the game winning shot to beat the Toronto Raptors 105-103 in Game Three of the Eastern Conference Semifinals during the 2018 NBA Playoffs at Quicken Loans Arena on May 5, 2018 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szurkolók lelkesedéséről tudjuk, hogy nem ismer határokat. Így van ezzel Aaron Carey, a 24 éves akroni fiatalember is, aki ugyanabból a városból származik, mint LeBron James, a világ jelenlegi legjobb kosárlabdázója. Hősünk úgy gondolta, James megérdemelne egy szobrot az ohiói Akronban, ezért gyűjtést szervezett, a cél pedig egymillió dollár.

Carey egyébként ugyanabba a középiskolába járt, ahova James is, csak hat évvel később. A St. Vincent/St. Mary iskola akkor lett híres, amikor a Királynak becézett játékos gimnáziumi mérkőzéseit országos tévécsatorna (ESPN) közvetítette.

Nem meglepő, hogy Carey is James-rajongóként nőtt fel, most pedig elhatározta, hogy kimutatja a szeretetét: a GoFundMe.com adománygyűjtő oldalon egymillió dollárt szeretne összeszedni annak érdekében, hogy életnagyságú szobrot emelhessen a helyi ikonnak.

James ugyanis Ohio állam legnagyobb hőse, aki 2016-ban 52 év után szállított bajnoki címet Cleveland városának, legyen szó akármelyik bajnokságról (NBA, NFL, NHL, MLB). Mindezt úgy, hogy 50 kilométerrel arrébb született.

Carey felvette a kapcsolatot Omri Amrany-val, aki a Los Angeles-i Staples Center előtt álló szoborparkot tervezte és építette. A művész már azt is kitalálta, hogy fog kinézni az emlékmű: középiskolai formában ábrázolná a sztárt, amint egy óriásit zsákol.

A tervezet: a 18 éves LeBron James elemi erejű zsákolása, még gimis színekben Forrás: gofundme.com

Természetesen James is reagált a kezdeményezésre:

Az összegereblyézett pénz egyelőre alig lépte át az 1000 dollárt, elkél tehát a segítség. De Carey nem adja fel, a minap találkozott a Cavaliers tulajdonosával, Dan Gilberttel, hogy tárgyaljanak az ügyről, az üzletember pedig egyáltalán nem zárkózott el az ötlettől.