Rettenetes sorozatot épít a Memphis, Westbrook újabb tripla-duplája

The NBA comes to Mexico as the Brooklyn Nets play the Oklahoma City Thunder, their first of two regular-season games in Mexico City Horizontal BASKETBALL BUST CLOSE UP ACTION
Oklahoma City Thunder Russel Westbrook (L) scores front the Brooklyn Nets player Timofey Mozgov (R) during an NBA Global Games match at the Mexico City Arena, on December 7, 2017, in Mexico City. / AFP PHOTO / ALFREDO ESTRELLA
Vágólapra másolva!
Rossz napjuk volt az NBA sereghajtóinak, de közülük is a legrosszabb a Dallasban óriási verést kapó Memphis Grizzliesnek. 

A Nyugati Főcsoport három legrosszabb mérleggel álló csapata közül kettő egymás ellen játszott az NBA szombati játéknapján. Azonban a hátulról harmadik Dallas Mavericks és a csontutolsó Memphis Grizzlies között szakadéknyi volt a különbség.

A Mavs már az első negyedet is 18 ponttal nyerte (31-13) és az előny csak nőttön nőtt, mígnem a lefújásra 34 pontra hízott. A Grizzlies sorozatban a 17. vereséget szenvedte el.

Dirk Nowitzki ugyan csak egyetlen duplát ért el, de ez is elég volt, hogy minden idők nyolcadik legtöbb mezőnykosarát szerezve a vonatkozó örökrangsor 8. helyére lépjen fel.

A kettejük között tanyázó Phoenix Suns legalább becsülettel kapott ki 122-115-re a Keleten még a rájátszásért teperő Charlotte Hornets otthonában, amelyik a Dwight Howard, Nicolas Batum kettős remek játékára (30 pont, 12 lepattanó, illetve 29 pont, 12 lepattanó) épített.

A szezont remekül kezdő Washingtonnak ezúttal nem igazán ment a játék a Miami Heat otthonában. A floridaiak úgy nyertek 27 ponttal, hogy a csapatból nyolcan is tíz pont fölé kerültek, és ezért senkinek nem kellett fél óránál többet töltenie a parketten.

Az Oklahoma City Thunder a 35 perc alatt 21 pontot, 12 lepattanót és 10 asszisztot jegyző Russel Westbrook vezérletével győzte le a San Antonio Spurs csapatát.

A texasiaknak nagyon kell figyelniük, ha nem akarnak lemaradni a rájátszásról, mert csak egy meccs előnyük van az őket üldöző Clippers, Nuggets, Jazz trióval szemben.

Eredmények:
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 114-80
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 122-115
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 104-94
Miami Heat - Washington Wizards 129-102
Los Angeles Clippers - Orlando Magic 113-105