NHL: potyogtak a mesterhármasok, hatalmas dallasi bénázás

Montreal Canadiens v Nashville Predators GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Waist Up ICE HOCKEY Scoring USA Tennessee Nashville Winter Sport COMMEMORATION Photography Bridgestone Arena Montreal Canadiens National Hockey League Nashville Predators teammaters
NASHVILLE, TN - NOVEMBER 22: Filip Forsberg #9 of the Nashville Predators celebrates with teammaters Craig Smith #15 and Ryan Johansen #92 after scoring a goal against the Montreal Canadiens during the first period at Bridgestone Arena on November 22, 2017 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján három mesterhármas is született Patrik Laine, Nick Bjugstad és Brad Marchand jóvoltából. Három mérkőzés is a túlórában dőlt el, kettő egy percen belül.

A Nashville Predators tovább dönti a klubcsúcsot, immáron a kilencedik mérkőzésén győzött zsinórban, a tavalyi döntős ezúttal a Dallast verte hazai pályán. Igaz, ehhez kellett a vendégek védőjének, John Klingbergnek a hatalmas bénázása az utolsó percben. Ezzel vesztett pontok tekintetében a Predators vezeti az NHL-t.

Győzött a valós pontszámban első helyen álló Tampa Bay is, amely az utóbbi időben jó formába kerülő divíziórivális Florida Panthers ellen tartotta otthon a két pontot. A rendes játékidő 4-4-re végződött, a vendégeknél Nick Bjugstad mesterhármast szerzett, majd jött a hosszabbítás és Brayden Point rendkívül pimasz gólja.

Dear Brayden Point, Clean those disgusting hands. @easportsnhl

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Ha már hosszabbítás és triplázások: a szintén a mezőny éllovasai közé tartozó Boston Bruins is a ráadásban szerezte meg a győzemet a Detroit Red Wings ellen, a csapat legjobb góllövője, Brad Marchand pedig szintén három gólt szerzett, valamint két gólpasszt is kiosztott. Harmadik találatát pedig éppen a hosszabbításban ütötte, ezzel a Bruins továbbra is tapad a Tampára.

The hatty in @easportsnhl OT and the most goals in the extra frame by any @nhlbruins player. Elite stuff by Brad Marchand.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Szintén fantasztikus formában van a Winnipeg Jets 19 éves finn gólvágója, Patrik Laine. A szélső az elmúlt két mérkőzésén 2-2 gólt szerzett, erre most rátett egy lapáttal a Madison Square Gardenben, ahol a New York Rangers ellen klasszikus mesterhármast ért el.

Might need to start calling him Hat Trick Laine. That's a natty hatty and 13 goals in his last nine games.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Az újonc Vegas Golden Knight viszont gödörben van, legutóbbi négy találkozójából a harmadikat veszítette el, ezúttal Columbusban maradt alul az együttes, ahol Joonas Korpisalo 37 védéssel vette ki a részét a sikerből.

Hosszabbítás döntött egyébként a Chicago-Colorado csoportrangadón is, a győztes gólhoz mindössze 9 másodpercre volt szüksége a Blackhawks kapitányának, Jonathan Toewsnek.

Nine seconds in, Kane ➡️ Toews and that's it for @easportsnhl OT.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Elképesztő sorozatot fut Taylor Hall is, a New Jersey Devils klasszisa zsinórban 26. mérkőzésén szerzett pontot a Montreal Canadiens elleni siker alkalmával.

And the @hallsy09 point streak continues. 26. Straight. Games.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Nashville Predatros – Dallas Stars 2-0
New York Rangers – Winnipeg Jets 0-3
Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 2-1 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-4 – hosszabbítás után
Boston Bruins – Detroit Red Wings 6-5 – hosszabbítás után
New Jersey Devils – Montreal Canadiens 6-4
Anaheim Ducks – Washington Capitals 4-0
Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 4-1
Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 6-2