Megmentette egy hegymászó életét a sztársportoló

Green Bay Packers v Carolina Panthers GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
CHARLOTTE, NC - DECEMBER 17: Christian McCaffrey #22 of the Carolina Panthers runs the ball against the Green Bay Packers in the first quarter during their game at Bank of America Stadium on December 17, 2017 in Charlotte, North Carolina. Grant Halverson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Carolina Panthers futója, Christian McCaffrey, valamint testvérei és barátai megmentették egy 72 éves hegymászó, Dan Smoker Sr. életét, miután az majdnem 10 métert zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett.

McCaffrey aktív pihenéssel készül második NFL-idényére, egy nagyobb társasággal Coloradóban, Castle Rock környékén mászott sziklát. A csoport szemtanúja volt annak, amikor egy 72 éves mászó,

Dan Smoker Sr. körülbelül 8-10 métert huzant.

A játékos saját elmondása szerint a társaság szinte azonnal sokkot kapott a látványtól és a földetérés hangjától, de szerencsére nem blokkoltak le és rögtön odasiettek Smokerhez. McCaffrey gyorsan hívta a 911-et, míg a többiek stabilizálták a sérültet és újraélesztették, mások pedig Smoker unokáját, a 13 éves Elit nyugtatták.

A mentők 11 perc alatt értek a helyszínre és azonnal kórházba szállították a 72 éves férfit, akinek eltört a nyaka, a medencecsontja, a combja, valamint belső vérzése is volt.

Azóta a sérült jobban van, de ha McCaffreyék nincsenek ott és nincs ekkora lélekjelenlétük, akkor Smoker valószínűleg nem éli túl a balesetet.