Vágólapra másolva!
Az NBA-ben szereplő Cleveland Cavaliers játékosa, Kevin Love bevallotta: a 2017. november 5-i meccsen pánikrohamot kapott és be kellett mennie az öltözőbe a harmadik negyedben. Az eset azóta még egyszer megtörtént, ami jóval nagyobb visszhangot kapott.

Love 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett a Cavaliersszel LeBron James és Kyrie Irving oldalán, ez a szezon azonban igazi hullámvölgy a csapat és a játékosok számára is. Annyira viszont valószínűleg senki sem került mélyre, mint az erőcsatár.

Love a Players' Tribune oldalon jelentetett meg egy cikket, amelyben nyíltan beszél arról, mi történt vele azon az ominózus találkozón:

"Már az első félidőben is furcsán éreztem magam, aztán a harmadik negyedben, amikor Tyronn Lue edző időt kért, nagyon rosszul lettem.

A szívem iszonyatosan gyorsan vert, szédültem és alig kaptam levegőt.

Amit hallottam az időkérés közben, arra bólogattam, de semmit nem értettem. Tudtam, hogy nem vagyok képes visszamenni a pályára, szóltam is az edzőnek, majd berohantam az öltözőbe. Közben éreztem, hogy a testem folyamatosan azt mondja, meg fogok halni."

Kevin Love padlóra került Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jason Miller

A játékosra úgy találtak az öltözőben, hogy a hátán feküdt és zihált. Kórházba szállították, de a vizsgálatok semmit nem mutattak ki. A következő mérkőzésen már játszott, nem is akárhogyan:

32 pontot és 16 lepattanót szerzett, a Cavs pedig 132-116-ra győzött.

Az eset megismétlődött bő két hónappal később, január 20-án az Oklahoma City ellen. Love a 3. percben elhagyta a pályát és ismét az öltöző felé vette az irányt migrénre hivatkozva. Másnap az edzést is kihagyta, majd egy nappal később

egy megbeszélésen két csapattársa, Dwyane Wade és Isaiah Thomas is kérdőre vonta. Ők nem tudtak Love korábbi rohamáról, a konfliktus pedig kitudódott. Nem sokkal később Wade-et és Thomast is elcserélte a Cleveland.

Love saját bevallása szerint a torontói DeMar DeRozan hatására írta meg a cikket, aki néhány héttel ezelőtt vallott depressziójáról. Mint mondja:

Csapattársa, LeBron James is elismerte Love bátorságát:

Az erőcsatár egyébként kéztörésből lábadozik jelenleg, március végén térhet vissza. Eddig 18,7 pontos és 9,4 lepattanós átlagot hozott a szezonban.