NBA: Bődületes zsákolás Dallasban, Cousins-varázslat a Chicago ellen

Milwaukee Bucks v New Orleans Pelicans GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
NEW ORLEANS, LA - DECEMBER 13: DeMarcus Cousins #0 of the New Orleans Pelicans reacts after a three point shot against the Milwaukee Bucks at Smoothie King Center on December 13, 2017 in New Orleans, Louisiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Fantasztikus teljesítményt nyújtott a New Orlaens-i DeMarcus Cousins az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján: az All Star-játékos a Chicago Bulls elleni, kétszeri hosszabbításban eldőlt mérkőzésen 44 pontja mellett leszedett 24 lepattanót és kiosztott 10 gólpasszt.

Az NBA történetében ő az ötödik játékos, aki egy meccsen ezekben a mutatókban elérte a 40/20/10-es számokat. Wilt Chamberlainnek ez hatszor, Kareem Abdul-Jabbarnak, Elgin Baylornak, Oscar Robertsonnak pedig egyszer sikerült. Utoljára 1972-ben a legendás Kareem Abdul Jabbartól láthatott ilyet a közönség.

DeMarcus Cousins elképesztő tripla duplát ért el a Chicago ellen Forrás: AFP/2017 Getty Images/Chris Graythen

A játéknap legszebb megmozdulása mégsem az övé, azt a Dallas Mavericks irányítója, Dennis Smith Jr. tudhatja magáénak, méghozzá ezzel a 360 fokos zsákolással.

A Milwaukee Bucks közben menesztette a vezetőedzői posztról Jason Kiddet, Jon Horst ügyvezető hétfőn közölte, hogy nagyra becsülik mindazt, amit a tréner tett a klubért, de a változtatás mellett döntöttek. A Phoenix Suns ellen 109-105-re megnyert mérkőzésen már eddigi segítője, Joe Prunty irányította a csapatot megbízott edzőként.

A 44 éves szakember 2014 óta 139 győzelmet és 152 vereséget könyvelhetett el a Bucksszal, melyet kétszer vezetett be a rájátszásba. Az együttes jelenleg 23/22-es mérleggel a keleti főcsoport nyolcadik helyén áll. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok és tízszeres All Star-válogatott Kidd 2011-ben bajnoki címet szerzett a Dallas Mavericksszel.

A mesterlövészek listáján 31,7 pontos átlaggal első James Harden 28 ponttal vezette sikerre a Houstont a Miami ellen. A texasiaknál Eric Gordon 136 hármassal negyedik a tripladobók idénybeli rangsorában, de az utóbbi két meccsén 16 távoli kísérletből egyszer sem talált a gyűrűbe.
A Utah kezdőötöse csupán 40 pontot hozott össze a sereghajtó Atlanta otthonában, míg a Minnesota elsősorban Andrew Wiggins 40 pontjának köszönhetően nyert a Los Angeles Clippers vendégeként. A kaliforniaiak kispadján Doc Rivers vezetőedzőt és segítőjét, Mike Woodsont kiállították a hajrában reklamálásért.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Sacramento Kings 112-107
Atlanta Hawks-Utah Jazz 104-90
Houston Rockets-Miami Heat 99-90
Memphis Grizzlies-Philadelphia 76ers 105-101
Milwaukee Bucks-Phoenix Suns 109-105
New Orleans Pelicans-Chicago Bulls 132-128 - kétszeri hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Washington Wizards 98-75
Denver Nuggets-Portland TrailBlazers 104-101
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 118-126