Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján három mérkőzést rendeztek, ezek körül mindegyik egy góllal dőlt el. Az újonc Vegas Golden Knights győzelem esetén a tabella élére ugorhatott volna, de hosszabbításban kikapott a Florida Panthers otthonában, így továbbra is a másik floridai klub, a Tampa Bay Lightning vezeti a bajnokságot. Washingtonban meglepetés született, Anaheimben pedig egy szellemkapus is bemutatkozott.

A Florida - Vegas mérkőzésen felváltva szerezték a gólokat a csapatok, a hazai együttes mindig meglógott egy találattal, de folyamatosan tudott egyenlíteni a Golden Knights. Így jutottak el a felek a hosszabbításig, amit a Panthers védője, Aaron Ekblad 40 másodperc után eldöntött.

Nem sokan fogadhattak vendégsikerre a Washington-Montreal mérkőzésen, a Capitals holtversenyben a legtöbb hazai győzelemmel állt, míg a Canadiens a harmadik legkevesebb idegenbelivel. Ennek ellenére a kanadai együttes elhozta a két pontot az Államok fővárosából,

köszönhetően egy amerikai szélsőnek, a csapatkapitány Max Paciorettynek, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 3-2-es diadalból.

Kaliforniai rangadót is rendeztek, az egyre gyengébb formát mutató Los Angeles Kings a rengeteg sérült miatt rosszul rajtoló Anaheim Duckshoz látogatott. Az első harmadban szine felborult a pálya, annyira dominált a hazai csapat, majd a másodikra kiegyenlítettebbé vált a játék, de gól nem született. Igaz, a vendégekkel ott volt nem egyszer Fortuna is, Rickard Rakell lövésére legalább is nem lehet más magyarázat.

A harmadik harmadban aztán Ondrej Kase megtörte a jeget, és bár Iafallo nem sokkal később egyenlített, Ryan Kesler góljára már nem érkezett válasz a Kingstől. Ezzel a Ducks pontszámban beérte riválisát.

Eredmények:
Florida Panthers – Vegas Golden Knights 4-3 – hosszabbítás után
Washington Capitals – Montreal Canadiens 2-3
Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 2-1