Vágólapra másolva!
Andy Reid, a Nemzeti Futball Ligában szereplő Kansas City Chiefs vezetőedzője némileg sokkolta az NFL világát, amikor mély önkritikát gyakorolva a csapata legutóbbi mérkőzése előtt kijelentette: a New York Jets ellen átadja a játékhívás feladatát a támadó-koordinátornak, Matt Nagynak. A lépés nem volt meglepő, a Chiefs körülbelül 15 pontot szerzett átlagban a közelmúlt mélyrepülése alatt, ezúttal viszont meg sem állt 31-ig. Más kérdés, hogy 38-at kapott és ismét vereséget szenvedett. Pedig láthatóan jobban működött a támadósor és tetszetős akciókat láthattunk a csapattól, ahogyan szinte az összes meccsről. Íme a 13. forduló videócsokra.

Matt Nagy elhozta a változást

Andy Reidet néha megvádolják azzal, hogy túl konzervatív a stratégiát illetően, nem mer merészeket húzni. Nagy keze alatt a KC támadósora elképesztő lendülettel kezdett, az első két támadásából touchdownt csinált öt perc alatt, Alex Smith fantasztikus napot fogott ki. Travis Kelcét kétszer is megtalálta az irányító a célzóna környékén, Tyreek Hillt szintén, valamint volt egy 70 yardos futása, ami karriercsúcs. A védelemért viszont nem Nagy felel, a hátsó sor 38 pontot nyelt be, az utolsókat kettő perccel a meccs vége előtt, amivel a Jets fordított és győzött is.

Kelce második TD-je:

Tyreek Hill 79 yardos elkapása:

Alex Smith egyedül oldja meg:

Elkapók bravúrjai

Nem telik el hét anélkül, hogy ne szülessen néhány egészen gyönyörű megoldás. Ezúttal az egykezes elkapásokról szólt a forduló, és nemcsak elkapók, de tight endek is előrukkoltak ilyenekkel.

Marqise Lee:

Cameron Brate:

Evan Engram:

Kenny Stills nem először kerül elő az összefoglalókban, ezúttal egy "forró krumplival" jelentkezett:

Védelmek a főszerepben

Vasárnap több mérkőzésen előfordult, hogy a támadók halvány teljesítményét a védelmeknek kellett ellensúlyozni. Ehhez kell egy talpraesett, agilis hátsó 11, vagy egy igencsak fogalmatlan támadósor a másik oldalon. Ha mindkettő megvan, akkor valószínű, hogy láthatunk pontszerzést védőktől is, ezúttal jócskán kijutott ebből a nézőknek.

Safety-t szerez a Miami

Mostanában az NFL-ben örülhet az a csapat, amelyik a Denver Broncos ellen játszik, joggal remélheti, hogy elég hátradőlnie és várnia, hogy a Denver megverje saját magát. Ezúttal a Dolphins kapott ebből ízelítőt, rögtön a meccs elején, amikor a Broncos két ponttal is megajándékozta a floridai klubot egy safety után:

Touchdownt szerez a Miami

Trevor Siemian rendkívül udvarias úr, aki úgy jár vendégségbe, hogy visz magával valami apróságot is. Felfogta, hogy egy safety kevés ajándékba, ezért gyorsan dobott Xavien Howardnak egy touchdownt. Még az sem zavarta, hogy Howard az ellenfél játékosa, Siemiant egyszerűen elkapta az adventi hangulat. A védő ezen kívül még egyszer elcsípte a Denver irányítójának passzát.

Dean Lowry vágtat

Ahol Aaron Rodgers az irányító, viszont éppen sérült és nem tud a csapat rendelkezésére állni, ott mindenkitől jól jön a pontszerzés. Miután a Packers védelme meggyötörte a Buccaneers irányítóját, Jamies Winstont, ő csak úgy tudott szabadulni a labdától, hogy az a Green Bay védőfalemberénél kötött ki, aki meg sem állt a célzónáig.

Alec Ogletree

A Los Angeles Rams linebackere a liga szűk elitjéhez tartozik, most megmutatta egy akrobatikus mozdulattal, miért is. Blaine Gabbert pedig ismét úgy játszott, ahogy azt tőle már megszokhattuk.

A speciális egységek nagy pillanatai

Tarik Cohen eltéved a pályán, majd TD-t szerez

A Chicago Bears idei szezonjában kevés az olyan esemény, vagy mozzanat, aminek a szurkolók igazán örülhetnek. Tarik Cohen a szabályt erősítő kivétel, az újonc futónak idén van már futott, elkapott, passzolt és visszahordott touchdownja is, ami egyedülálló az NFL történetében. Ráadásul legutóbb egészen érdekes körülémények között szerzett hatpontost.

Már megint nem rúg a Jaguars

Idén nem először állt fel úgy punthoz a Jacksonville, mintha semmi különöset nem tervezne a special team, aztán mégiscsak egy passzjáték lett belőle. Doug Marrone bízik Brad Nortman irányítói készségeiben, ki tudja, mikor dobja be Bortles helyett akár.

Robbie Gould összetöri a chicagói szíveket

A Bears-49ers "kiesési rangadó" nem csak Cohen touchdownja miatt volt érdekes. Az utolsó másodpercekben mezőnygólhoz állt fel a Frisco, Robbie Gould pedig bevágta a győztes rúgást. Pont Chicagóban, ahol 2005 és 2015 között megannyi hasonlót szerzett, csak éppen akkor még örültek neki.

Zászlózás

Két olyan eset is történt a hétvégén, amikor a sárga zászlók kerültek előtérbe, ezeket a jeleneteket hetekig fogjuk még látni.

Alex Macket arcon dobják

Egy dolog valakire képletesen zászlót dobni, egy másik, amikor tényleg az arcába vágják az embernek. A Falcons centerét is meglepte a repülő textil, komolyabb baja persze nem lett. A piros 51-est tessék figyelni.

Marcus Peters bekattan

Van, akit úgy is zavar a zászló, hogy elé dobják, bár annyira talán senkit nem láttunk még megőrülni ettől, mint Marcus Peterst. A Kansas védőjét annyira zavarta a sárga, hogy inkább kidobta a közönségbe, aminek néhány szurkoló felettébb örült. A játékvezető ezek után - zászló híján - sapkájának eldobásával jelezte az újabb szabálytalanságot, Peterst pedig kizárták a meccsből.

Mi folyik itt New Englandben?

A Patriots az Eagles seattle-i vereségével hirtelen holtversenyben a liga élére került, de nem volt egyszerű napja Bradyéknek a Buffalo ellen. Az irányítónak sem ment igazán, valamint össze is zörrent a csapat támadó-koordinátorával, Josh McDanielsszel.

Rob Gronkowski feje sem volt teljesen tiszta, amikor a Bills interceptionjét követően jóval sípszó után ugrott rá teljesen értelmetlenül Tre'Davious White-ra.

Eredmények, 13. játékhét:
Seattle Seahawks-Philadelphia Eagles 24-10
New Orleans Saints-Carolina Panthers 31-21
Los Angeles Chargers-Cleveland Browns 19-10
Arizona Cardinals-Los Angeles Rams 16-32
Oakland Raiders-New York Giants 24-17
korábban közölt eredmények:
Buffalo Bills-New England Patriots 3-23
Atlanta Falcons-Minnesota Vikings 9-14
Green Bay Packers-Tampa Bay Buccaneers 26-20 - hosszabbítás után
Chicago Bears-San Francisco 49ers 14-15
Baltimore Ravens-Detroit Lions 44-20
Jacksonville Jaguars-Indianapolis Colts 30-10
Tennessee Titans-Houston Texans 24-13
New York Jets-Kansas City Chiefs 38-31
Miami Dolphins-Denver Broncos 35-9
csütörtökön játszották:
Dallas Cowboys-Washington Redskins 38-14
hétfőn játsszák:
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers