Vágólapra másolva!
Átadták a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központját, amely a megújuló felsőoktatási intézmény első befejezett rekonstrukciója.

A volt Sportkórház területén, az épületbejárással egybekötött pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, a 310 négyzetméter alapterületű, a legmodernebb műszerparkkal és labortechnológiával felszerelt nemzetközi szintű létesítmény nem csak Magyarországon hiánypótló. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a táplálkozástudomány a sportorvoslás egyik leggyorsabban fejlődő ága.

mondta. Hozzátette, a magyar piacon mintegy 15 ezer legális táplálék-kiegészítőt forgalmaznak, ezek összetétele pedig annyira eltérő, hogy a sportolók számára szinte követhetetlen.

emelte ki az államtitkár.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a Testnevelési Egyetem egyik fő feladatának, a testnevelő-tanárok, valamint az edzők képzésének eddig is maximálisan, a legjobb tudása szerint eleget tett. Emellett azonban fontos a kutatási teljesítmény minél magasabb szintre emelése, ez pedig ebben az épületben megvalósulhat.

Mocsai Lajos, a TE rektora beszédében kiemelte, a Hauszmann-házak műemléki védelméhez méltó építkezés zajlott le, amelynek keretén belül az alapoktól született újjá az épület.

mondta Mocsai Lajos.

Mocsai kitért rá, a következő másfél évben a magyar sport számára szeretnének egy olyan vizsgálati központot felépíteni, ahol a biomechanikai, a sportpszichológiai, a pedagógia-szociológiai tudományok mellett az élettani mérések és a táplálkozástudomány is fontos szerepet tölt be. Mindez a jövőben kiegészül majd az ország legmodernebb teljesítmény-élettani laboratóriumával is, így adva megfelelő tudományos hátteret a magyar sportnak, hogy az hosszútávon is eredményes, és nemzetközi viszonylatban is versenyképes maradhasson.